Yandex Metrica

Kadınlara dev müjde! O şartları sağlayanlar erken emekli oldu! İşte prim ve yaş şartları..

Kadınlara dev müjde! O şartları sağlayanlar erken emekli oldu! İşte prim ve yaş şartları..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen müjde ile milyonlarca kadın erken emekli olabilecek. Ak Parti seçim beyannamesinde yer alan erken emeklilik düzenlemesi seçimlerin hemen ardından mecliste yer alacak. Ayrıca sigorta ve prim ödemelerinin yarısı Devlet tarafından karşılanacak.

Genel

23.01.2024, 20:50

Kadınlara erken emeklilik müjdesi Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. AK Parti seçim beyannamesinde yer alan Kadınlara erken emeklilik için detaylar belli olmaya başladı. Milyonlarca ev kadının beklediği erken emeklilikte sona gelindi.

Seferlere ara verildi: Taksim-Kabataş füniküler hattında arıza! Seferlere ara verildi: Taksim-Kabataş füniküler hattında arıza! Haberi Görüntüle

DEVLET 3 AYDA BİR PRİMLERİ KARŞILAYACAK

Öncelikle herhangi bir sosyal güvencesi olmayan ve primi de bulunmayan ev kadınları için sigorta sistemi devreye alınacak. Anneler isteğe bağlı sigorta sistemi ile sosyal güvenceye kavuşturulacak. Burada ödenecek primlerin her ay üçte birini devlet karşılayacak.. Ev kadınları daha az prim ödeyerek daha erken emekli olabilecek. Sadece emeklilik değil sosyal güvence ile birlikte sağlık hizmetlerinden de ücretsiz yararlanabilecekler. Sadece kendileri değil bakmakla yükümlü oldukları kişiler de sosyal güvenceden yararlanmış olacak..

Schengen vizesi almak isteyenlere duyuru: 3 Avrupa ülkesinden başvuruları o tarihe kadar durdurma kararı! Schengen vizesi almak isteyenlere duyuru: 3 Avrupa ülkesinden başvuruları o... Haberi Görüntüle

YIPRANMA ÖDEMESİ YAPILACAK

Ev kadınlarına uygulanacak yıpranma çalışan anneler için de geçerli olacak. Çalışan annelere de çocuk sayısına göre prim eklemesi yapılacak. Bu eklenen primler ile daha az çalışıp daha çok prim sahibi olan anneler için yaş şartı da geriye çekilecek. Her yıl 90 günü bulan bir prim desteği sağlanacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading