Yandex Metrica

Kaç başvuru yapıldı, kaçına müdahale edildi? İşte KADES verileri

Kaç başvuru yapıldı, kaçına müdahale edildi? İşte KADES verileri

Kadına şiddetin önüne geçebilmek amacıyla geliştirilen akıllı telefon uygulaması Kadın Acil Destek İhbar Sistemi (KADES) ile ilgili veriler açıklandı. İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan videoda, gelen 227 bin 936 ihbarın tamamına müdahale edildiği belirtildi.

Genel

23.01.2024, 18:15

Kadına şiddetin önüne geçebilmek ve kadınlara yardım eli uzatabilmek amacıyla geliştirilen akıllı telefon uygulaması Kadın Acil Destek İhbar Sistemi (KADES) ile illgili veriler açıklandı.

Rambo Berk (Ferhat Yılmaz) kimdir? Rambo Berk (Ferhat Yılmaz) kimdir? Haberi Görüntüle

KAÇ BAŞVURU YAPILDI, KAÇINA MÜDAHALE EDİLDİ?

Verileri İçişleri Bakanlığı sosyal medya hesabından yapılan paylaşımla açıkladı. Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Şube Müdürü Sibel Özdemir'in KADES uygulamasına ve Elektronik Kelepçe İzleme Merkezi'ne ilişkin bilgiler verdiği video yer aldı.

Meteorolojiden 17 il için sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek! Meteorolojiden 17 il için sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek! Haberi Görüntüle

4 DAKİKADA MÜDAHALE

Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Şube Müdürü Sibel Özdemir, KADES uygulamasını 2 milyon 668 bin 306 kişinin telefonuna indirdiğini söyledi. Şiddete maruz kalan veya maruz kalma ihtimali bulunan kadınları KADES uygulamasını kullanmaları halinde olay yerine en yakın ekip veya devriyenin ortalama 4-5 dakika gibi sürede duruma müdahale ettiğini bildirdi.

Özdemir uygulama üzerinden gelen 227 bin 936 ihbarın tamamına müdahale edildiğini açıkladı.

"Bu müracaatı esnasında ifadesi alınır. Darp izi eğer mevcutsa mutlaka doktor raporu alınır. Daha sonra risk düzeyini belirlemek ve en uygun tedbir kararını alabilmek için oluşturduğumuz ve tüm ülke genelinde kullanılan aile içi ve kadına yönelik şiddet risk değerlendirme kayıt formu doldurulmaktadır. Şiddet mağdurunun beyanı doğrultusunda risk düzeyini belirleyerek 6284 sayılı Kanun kapsamında en uygun tedbir şiddet mağduruna yönelik olarak verilir. İlgili personelimiz tarafından düzenli olarak kontrol edilir."

kades

Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Şube Müdürü Sibel Özdemir

Diyanet'ten hacı adayları için duyuru: Kafile ve uçuş bilgileri belli oldu! Diyanet'ten hacı adayları için duyuru: Kafile ve uçuş bilgileri belli... Haberi Görüntüle

248 VAKAYA AKTİF TAKİP

Elektronik İzleme Merkezi'nin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla kurulduğunu dile getiren Özdemir, özellikle mükerrer şiddettin önlenebilmesi, mağdur kadınların tekrar aynı şiddet olayına maruz kalmaması için elektronik izleme merkezinden şiddet uygulayanın mağdura yaklaşmaması yönünde 7/24 kesintisiz olarak takibinin ve izlemesinin yapıldığını açıkladı. Elektronik İzleme Merkezi tarafından 248 vakanın aktif takip edildiğini belirtti. 

"Tüm ülke genelinde yaygınlaştırılan bu uygulama ile mahkeme kararlarının sisteme kaydı buradan yapılıp aynı zamanda şiddet mağduru ile şiddet uygulayanın takibi sistem üzerindeki ekranlardan takip edilir. Olası şiddet uygulayanın şiddet mağduruna yaklaşması söz konusu ise yine izleme merkezi personelimiz tarafından hem şiddet mağduru hem şiddet uygulayan kişi telefonla aranarak ikaz edilir."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading