Yandex Metrica

Hava durumu: Meteoroloji 21 ili uyardı! Kar fırtınası geliyor

Hava durumu: Meteoroloji 21 ili uyardı! Kar fırtınası geliyor

Türkiye genelinden merakla beklenen kar yağışı haberleri geliyor. Yurdun belli şehirlerinde aynı anda yapılan “Bu gece kar geliyor” uyarısı ile meteoroloji güncel hava durumu merak ediliyor.

Genel

23.01.2024, 20:23

Afyonkarahisar, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bolu, Burdur, Çanakkale, Denizli, Isparta, İzmir, Kayseri, Konya, Manisa, Muğla, Nevşehir, Niğde, Sivas, Uşak, Yozgat, Aksaray ve Karaman için uyarı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden gelen son dakika uyarısı sonrası kent yönetimleri karla mücadele için hazırlıklara tam gaz başladı.

Meteroroloji 21 şehir için alarm verdi. Yarından itibaren yurdun birçok kesiminde kar etkili olacak.

Yarın itibariyle ülkenin çoğu bölgesinde sağanak ve gök gürültülü yağış, bir de kar bekleniyor.

Prof. Dr. Orhan Şen, “Yazın rahat edeceksek bu aylardan yağmur almamız lazım. Yağış almazsak yazın zehir olur. Dolayısıyla şimdiden hazırlık yapıp bu barajları doldurmamız lazım. Bunu biz dolduramayacağımıza göre yağan yağmur dolduracak. O nedenle yağışa ihtiyacımız var" dedi.

Okullarda müfredat değişiyor! Merak edilen yeni taslak bugün açıklanacak Okullarda müfredat değişiyor! Merak edilen yeni taslak bugün açıklanacak Haberi Görüntüle

MARMARA DA YAĞIŞLI HAVANIN ETKİSİNE GİRECEK

Şubat ve Mart’ın 15’ine kadar yağışlı havaların devam etmesi gerektiğine işaret eden Şen, bu hafta Türkiye'nin yağışlı bir hava kütlesinin etkisine gireceğini söyledi. Şen, şöyle devam etti:

"Cuma sabaha karşı kuvvetli bir yağış geliyor. Marmara bölgesi de bu yağışlı havanın etkisine girecek. Cuma sabaha karşı kuvvetli bir yağış geliyor. Marmara Bölgesi de bu etkili yağışın etkisine girecek ama Güney Ege’de Çanakkale, Balıkesir’de su baskınları da olabilir. Bu yağmur cumartesi ve pazar günleri iç kısımlara doğru ilerleyecek. Pazartesi ve Salı günleri ise Doğu Anadolu’da kar yağışı, İç Anadolu’da kar yağışı biraz süreklilik kazanacak gibi görünüyor. Tabi bir damla yağmurun bile barajlara faydası var. Bu yağış %30’ların altına düşen baraj seviyesini büyük ihtimal yukarı çıkaracaktır.

Burada tabi önemli olan tarımsal ve içme suyu açısından kar yağışıydı. Kar yağışı da bu önümüzdeki hafta sonundan itibaren Anadolu’ya giriyor. Bu arada kayak merkezlerinde kar yağışı hafta sonundan itibaren başlayacak. İstanbul kar yağışı zor geliyor. Her sene böyle oluyor. Isı havası oluyor. İstanbul çok metropolitan bir alan. Binalar, asvaltlar var. Şehir içi 5 derecenin altına düşmesi lazım ki o zaman İstanbul’a kar yağsın. Bu gelen yağış kütlesiyle İstanbul’a kar yağabilirdi ama şehir olmasaydı. Etrafına baktığımız zaman Bursa’da Kocaeli’de yağışlar gelecek. İstanbul’da ise yükseklere kar yağışı yapabilir. Ama daha kışın ortasındayız, İstanbul’a kar yağar mı ilerleyen süreçte bakacağız.”

Antalya, Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü’nden gelen bilgilere göre yarın yağış alacak. Batı ilçelerde ve kent merkezinde yağışın metrekareye 100 kg olması beklenirken yağışların 1200 metre ve üzeri yüksek bölgelerde karla karışık kuvvetli yağış ve kar şeklinde geleceği bekleniyor.

Rambo Berk (Ferhat Yılmaz) kimdir? Rambo Berk (Ferhat Yılmaz) kimdir? Haberi Görüntüle

TURUNCU ALARM

Yağışların sert geçme şüphesi ile Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü ‘turuncu’ alarm verdi. Meterorolojiden gelen uyarı şu şekilde:

“Cuma günü öğle saatlerinden sonra batısından başlayarak Antalya’da kuvvetli, merkez ve batı ilçelerde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli 51 ile 100 kilogram sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Yağışların 1100-1200 metre üzeri yüksek kesimlerde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Cuma sabah saatlerinden itibaren doğu ve güneydoğu yönlerden 50 ile 75 kilometre fırtına, yer yer 9 kuvvetinde 90 kilometre kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın cumartesi sabah saatlerinin ardından etkisini kaybedeceği beklenmektedir.”

22 Nisan bugün okul var mı? 22 Nisan'da okullar açık mı? 22 Nisan bugün okul var mı? 22 Nisan'da okullar açık... Haberi Görüntüle

KUVVETLİ FIRTINA BEKLENTİSİ

Ege bölgesinde ise bugün öğle saatlerinden sonra güneydoğu ve güney, Kuzey Ege’de de kuzeyi kuzeydoğu yönlerden 6 ile 8 şiddetinde (50-75km/sa) fırtına, bölge bölge 9 şiddetinde (90 km/sa) şiddetinde kuvvetli fırtına olacağı beklenmektedir. Yarın öğlen saatlerinde fırtınanın Egenin kuzey bölgesinde, akşam saatleri itibariyle de güney bölgelerde etkisinin düşeceği beklenmektedir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 7. Bölge Müdürlüğü şu açıklamada bulundu:

“Yapılan son ölçümlere göre; rüzgarın, Cuma öğle saatlerinden itibaren güney ve güneydoğu yönlerinden kuvvetli (40-60 yer yer 70 km/sa) şeklinde esmesi beklenmektedir.”

Aynı zamanda açıklamada; ulaşımda aksamalar, çatı uçması, direk ve ağaç devrilmesi, heyelan ve su baskını, soba ve baca gazı sebebiyle zehirlenmeler gibi durumlardan vatandaşların duyarlı ve dikkatli olmaları istendi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading