Yandex Metrica

Evlat nöbetinde 771. gün: Evladımı HDP ve PKK'dan istiyorum

Evlat nöbetinde 771. gün: Evladımı HDP ve PKK'dan istiyorum

Diyarbakır annelerinin, terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan evlatlarına kavuşmak amacıyla 2019'da HDP İl Başkanlığı binası önünde başlattıkları "evlat nöbeti" kararlılıkla sürüyor.

Genel

23.01.2024, 18:06

Evlatlarının PKK tarafından dağa kaçırılması konusundan HDP'yi sorumlu tutan ve aralıksız nöbet tutan ailelerin, 3 Eylül 2019'da HDP İl Binası önünde başlattığı nöbet 771'inci gününde.

Türkiye'nin fay hattı haritası kıpkırmızı! Japon deprem uzmanı o kenti işaret etti: Ciddi fay hattı var! Türkiye'nin fay hattı haritası kıpkırmızı! Japon deprem uzmanı o kenti... Haberi Görüntüle

'KIZIMI HDP VE PKK'YA BIRAKMAYACAĞIM'

Hakkari, Şemdinli'de 8 yıl önce PKK tarafıdan dağa kaçırılan 15 yaşındaki kızı Zübeyde için nöbet tutan anne Esmer Koç, Zübeyde'nin HDP'liler tarafından kaçırılıp, terör örgütü PKK'ya verildiğini dile getirdi.

Kızını 8 yıldır aradığını söyeleyen Koç, yüreğine ateş düştüğünü belirtti ve "Neden kendi çocuklarını göndermiyorlar? Hep fakir fukaranın çocuklarını dağa gönderiyorlar. Evladımı HDP ve PKK'dan istiyorum. Kızımı HDP ve PKK'ya bırakmayacağım. Ömrümün sonuna kadar kızım için mücadele edeceğim. Devletimizin gücüyle evladımı alacağım." ifadeleriyle acısını anlattı.

Anne Esmer Koç, kızı Zübeyde'ye güvenlik güçlerine teslim olması yönünde çağrıda bulundu.

Diğer taraftan Van, Gürpınar'dan gelip, oğlu Mikail'e tekrar kavuşabilmek ümidiyle nöbet tutan baba Yusuf Erdinç de oğlunun Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde okuduğu sırada kandırılarak dağa kaçarıldığını ifade etti.

Oğlu Mikail'den 5 yıldır hiçbir şekilde haber alamadığını söyleyen ve oğlunun sağ olup olmadığını bilmediğini aktaran Erdinç, HDP'den oğlunu istediğine ve oğlu için nöbetini sonuna kadar devam ettireceğine dikkat çekti.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading