Yandex Metrica

DOLAR

32.27

%-0 expand_less

EURO

34.71

%-0 expand_less

ALTIN

2403.70

%0.12 expand_less

BIST

10257.55

%-0.7 expand_more

BTC ($)

62323.75

%-1 expand_more

Ehliyeti olan herkesi ilgilendiriyor! Yeni bir dönem başlıyor! SMS olarak gönderilecek

Ehliyeti olan herkesi ilgilendiriyor! Yeni bir dönem başlıyor! SMS olarak gönderilecek

A,B,C veya D sınıfı ehliyeti olan binlerce vatandaşı ilgilendiriyor... Vatandaşlara yapılan yazılı açıklama ile duyuru yapıldı. Yapılan duyuruya göre, araç muayenesinde yeni dönem başlıyor. Artık verilen raporlar, SMS olarak gönderilecek.

Genel

23.01.2024, 20:49

TÜVTÜRK araç sahiplerini yakından ilgilendiren bir açıklamada bulundu. İnternet sitesi üzerinden yazılı açıklama yapan TÜVTÜRK araç muayene sürecinin sonunda verilen raporlar, muayene sürecinin sonunda araç sahiplerinin cep telefonlarına SMS olarak gönderileceği bildirildi.

Schengen vizesi almak isteyenlere duyuru: 3 Avrupa ülkesinden başvuruları o tarihe kadar durdurma kararı! Schengen vizesi almak isteyenlere duyuru: 3 Avrupa ülkesinden başvuruları o... Haberi Görüntüle

İŞTE O AÇIKLAMA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın da destekleriyle araç sahiplerine daha yeşil ve çevre dostu bir hizmet sunmak için muayene raporları dijital ortama taşınıyor. Araç sahipleri muayene raporlarına dijital ortamdan kolayca ulaşabilecek. Yeni uygulamayla 112 ton kağıt tasarrufu sağlanacak, 1904 ağaç kesilmekten kurtarılacak. Ayrıca, 7 bin 840 metrekare çam alanı tahrip olmaktan kurtarılarak, 459 bin 200 kilovatsaat elektrik enerjisinin yanı sıra 196 bin litre akaryakıt tasarruf edilecek, 30 bin 240 metreküp atık gazın atmosfere salımı da engellenmiş olacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nca hazırlanıp yürürlüğe konan Araç Muayene İstasyonlarının Açılması, İşletilmesi ve Araç Muayenesi Hakkında Yönetmeliğin 17’inci maddesinde yapılan değişiklikle birlikte araç muayene sürecinin sonunda verilen raporlar, muayene sürecinin sonunda araç sahiplerinin cep telefonlarına SMS olarak gönderilecek ve ayrıca araç sahipleri bu rapora e-Devlet uygulaması üzerinden “Araçlarım” sekmesinden ulaşabilecekler.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading