Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan sanatçılarla iftar programında bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan sanatçılarla iftar programında bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan sanatçılarla iftarda bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eli Emine Erdoğan iftar sonrası masaları dolaşarak programa katılan sanatçılarla muhabbet etti. İftar davetine Bülent Ersoy, Orhan Gencebay, Hülya Koçyiğit, Coşkun Sabah, Demet Akalın, Hülya Avşar, Yavuz Bingöl, Umut Akyürek, Müşerref Akay, Yonca Evcimik, Ahmet Selçuk İlkan, Tamer Karadağlı, Metin Şentürk, Gamze Özçelik, Şafak Sezer ve Alişan gibi ünlü isimler katıldı.

Genel

13.02.2024, 22:22

Cumhurbaşkanın Erdoğan, Beşijktaş'ta bulunan Dolmabahçe Sarayı'nda sanatçı, oyuncu ve ünlü isimlerle düzenlen iftar programında görüştü. Erdoğan iftar programında davetlilere hitap etti. 

Meteorolojiden 17 il için sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek! Meteorolojiden 17 il için sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek! Haberi Görüntüle

'MEDENİYET DENEN KAVRAMIN EN ÖNEMLİ UNSURU KÜLTÜR SANATTIR'

Medeniyet denen kavramın en önemli unsurlarından birinin kültür sanat olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gelişme yolunda ilerleyen toplumları birbirlerinden ayıran, özgün yönlerini en iyi şekilde ortaya koyan fark mimariden müziğe geniş bir yelpazeye yayılan kültür sanat ürünleridir. Dolayısıyla kültür insanları ve sanatçılar, toplumların kendi renklerini oluşturabilmeleri ve onun da ötesinde bunu tüm dünyaya yansıtabilmelerini sağlayan medeniyet lokomotifleridir. Teknoloji alanındaki gelişmeler herhangi bir renk vermeden insanlığın ortak malı olmakla birlikte kültür ve sanat ürünleri değdikleri her yere kendi özgün mesajlarını taşırlar. Medeniyet mi insanı biçimlendirir? İnsan mı medeniyeti oluşturur? sorusu insan ortak paydası üzerinde şekillenerek aslında kendi cevabını veriyor" ifadelerine yer verdi. 

Çalışma arkadaşını döve döve öldürdü: Sebebi ise şaşkınlık yarattı! Çalışma arkadaşını döve döve öldürdü: Sebebi ise şaşkınlık yarattı! Haberi Görüntüle

'SANATÇI TOPLUMUN AYNASIDIR'

Sanatçıları icra ettikleri sanat dalı dışında büyük bir sorumluluğa sahip olduklarını belirten Erdoğan, "Esasen sanatçı toplumun aynasıdır. Toplumun birikimi, zevki, derdi, hayali sanatçısını biçimlendirir, yönlendirir. Türkiye bir dönemine damga vuran geçmişiyle bağlarını tümüyle kopartma anlayışının en büyük bedellerinden birini kültür ve sanat alanında ödemiştir. Közün üzerine ne kadar toprak atarsanız atın, maya sağlamsa içten içe yanmayı sürdürür. Milletimiz de sanatına, sanatçısına kültür ürünlerine sahip çıkarak kendi tarzını, kendi sentezini oluşturarak bu yıkıcı ve kurak dönemi aşmasını bilmiştir. Bu vesileyle müzik başta olmak üzere sanatın her alanında verdikleri eserlerle duayen sıfatını hak eden tüm sanatçılarımızı tazimle, rahmetle yad ediyoruz. Onlardan aldıkları bayrağı gururla taşıyan sanatçılarımıza başarılar diliyoruz" diye konuştu. 

Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Haberi Görüntüle

ÇOK SAYIDA SANATÇI KATILDI

İftar programına çok sayıda sanatçı katılırken bu sanatçılar arasında, Kalemkar Semih İrteş, piyanist Güher Pekinel ve Süher Pekinel, İbrahim Tatlıses, akademisyenler Uğur Derman ve Çiçek Derman, bestekar Amir Ateş, ilahi sanatçısı Sami Özer, piyanist-besteci Büşra Kayıkçı, yazar Gülseren Budayıcıoğlu, yönetmen Mesut Uçakan, hattat Hasan Çelebi, fotoğrafçı İzzet Keribar, yazar Gülper Refiğ, YouTuber Merve Özkaynak, rap sanatçısı Resul Aydemir, Karadenizli sanatçı Ekin Uzunlar ile Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu Başkanı İskender Pala, Bülent Ersoy, Orhan Gencebay, Hülya Koçyiğit, Coşkun Sabah, Demet Akalın, Hülya Avşar, Yavuz Bingöl, Umut Akyürek, Müşerref Akay, Yonca Evcimik, Ahmet Selçuk İlkan, Tamer Karadağlı, Metin Şentürk, Gamze Özçelik, Şafak Sezer, Alişan Tektaş ve Şükriye Tutkun bulundu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading