Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmenlere 3600 ek gösterge müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmenlere 3600 ek gösterge müjdesi

Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3600 ek gösterge konusunda öğretmenlere müjdeli bir haber verdi. Erdoğan, yaptığı açıklamada "2022 sonuna kadar hayata geçireceğimiz 3600 ek gösterge, öğretmenlerimizi de kapsayacak." dedi.

Genel

23.01.2024, 18:06

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'deki Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi ve 50 Ar-Ge Merkezi'nin Açılış Töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine bu sabah Afyonkarahisar'da meydana gelen elim trafik kazasında hayatını kaybeden öğrencilere Allah'tan rahmet dileyerek başladı. Sürecin başarısı için tedbirlere uyum başta olmak üzere her konudaki gayretin biraz daha artırılmasına dikkat çeken Erdoğan, salgınla mücadelede bilimin ve tıbbın sunduğu araçlardan yararlanmanın görevleri olduğunu söyleyerek, "Birçok gelişmiş ülkeden bile önce gereken her imkanı vatandaşımıza sunduk." ifadelerini kullandı.

Son dakika: Malatya’da yolcu otobüsü şarampole devrildi! Çok sayıda yaralı var Son dakika: Malatya’da yolcu otobüsü şarampole devrildi! Çok sayıda yaralı... Haberi Görüntüle

1000 OKULA 1000 KÜTÜPHANE

"Kıymetli dostlar, devlet olarak eğitim ve öğretimin kesintiye uğramamasını sağlarken yatırımlarımıza da devam ediyoruz." diyer Erdoğan, bir yılda 1 milyar lira yatırım yaptıklarını ve 1000 okula 1000 kütüphane kazandırdıklarını kaydetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, söz konusu okulların döner sermaye kapsamında üretimlerini artırmak için 544 yeni atölye-laboratuvar kurduklarını dile getirdi. Sözlerine "Öğretmen ve öğrencilerimizin yeni ürünler tasarlaması amacıyla hayata geçirdiğimiz AR-GE Merkezlerini çok önemli buluyoruz." ifadeleriyle devam eden Erdoğan, 28 Şubat döneminin Türk eğitim sistemine yaptığı en büyük kötülük olan kat sayının kalkmasının bu okullara olan ön yargıların kalktığını hatırlattı.

Erdoğan, Mesleki ve Teknik eğitime daha fazla önem verilmeye başlandığını ve tüm sektörlerle güçlü ve kapsamlı iş birlikleri kurulurken istihdam çevriminin de güçlendiğini dile getirdi. "Meslek liselerimiz artık patent alabilecek yeniliklere imza atıyorlar. 2019-2020 eğitim öğretim yılı temasını Mesleki ve Teknik eğitimde patent ve tasarım yılı olarak belirlemiştik. Sonuçta yıl içerisinde 803 patent başvurusu yapılmıştı." diyen Erdoğan, bu sene de 250 ürün tescilinin hedeflendiğini ve meslek lisesi mezunlarının üniversite sınavlarında grafiğinin yükselmesinden duydukları memnuniyeti ifade etti. 

Suluca köyü nerede? Tarkan'ın Trendyol reklamındaki köyler (Kürkçüler, Yürekli, Dağcı) hangi ilde? Suluca köyü nerede? Tarkan'ın Trendyol reklamındaki köyler (Kürkçüler, Yürekli, Dağcı)... Haberi Görüntüle

ÖĞRETMEN MAAŞLARI YÜZDE 25 ARTACAK

Memur ve memur emeklilerini ilgilendiren 3600 ek gösterge, memurların emekli aylıkları ve emekli ikramiyelerinin yüzde 20-25 oranında zamlanmasını kapsıyor. Bu hesaba göre ortalama 6 bin lira alan bir öğretmenin 3600 ek gösterge sonrası maaşı, görev yaptığı süreye göre ortalama 7 bin 500 liraya kadar çıkacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir dönem evlatlarımız arasında öz-üvey ayrımı yapan politikaların izleri tamamen silinmiştir. Kısa süre önce 15 bin öğretmen atamamızı duyurmuştuk. Öğretmenlerimiz de kapsayan 3600 ek gösterge çalışmasını tamamlayacağız. Bununla ilgili ana muhalefetin başındaki zat 'Bu sözü ben vermiştim' diyor. Sen kimsin bu bizim işimiz. Eğitim camiamızın yanında olmayı sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Görüntüler infial uyandırdı! Bakanlık harekete geçti: Çocuklara Dilan Polat taklidi yaptırılanlara jet soruşturma! Görüntüler infial uyandırdı! Bakanlık harekete geçti: Çocuklara Dilan Polat taklidi... Haberi Görüntüle

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MÜJDELEDİ

Mesleki eğitimde müjdelerinin olacağını belirten Erdoğan, kapasitenin artırılması ve genç işsizlik oranının düşürülmesi için çalışmaları olduğunu söyledi. Bu durum için "Mesleki eğitime devam eden öğrencilerin aldıkları eğitimin ücret yükünü işverenden kaldırmaktır, bu yükü devlet olarak biz üstleniyoruz." diyen Erdoğan, ikinci olarak mesleki eğitim merkezlerinin son sınıfına kalfa olarak devam öğrencilerin ücretlerini de güçlendirdiklerini ve asgari ücretin yarısı kadar ücret alacaklarını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, her iki hedefe ilişkin gerekli düzenlemeleri kısa sürede yapacaklarını ve Türkiye'de mesleki eğitimi yeni bir evreye taşıyacaklarını vurguladı.

Milli Eğitim Bakanlığının gereken çalışmaları tamamladığını belirten Erdoğan, "Gençlerimiz ücret de alarak 6-7 gibi kısa süreli tamamlama programına devam edecektir. Program kapsamında üniversite mezunlarına 6 aylık eğitim verecek ve başarılı olanlar Turkcell'de istihdam edilecektir." dedi ve bu önemli müjdelerin öğrenciler ve firmalar için hayırlara vesile olmasını diledi.

Erdoğan ayrıca özel eğitim merkezlerinin 24 saat açık olması konusunda Adana'da öğrencilere verdiği sözü anımsatarak, "Külliyemizdeki kütüphanemiz 24 saat açıktır. Özel eğitim merkezlerimizi de 24 saat açık hale getireceğiz. 24 saat burada öğrencilerimiz her türlü imkandan istifade edecekler." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading