Yandex Metrica

Sitede Ara

Annelerin zaferlerle taçlanan evlat nöbeti 3'üncü yılında

Annelerin zaferlerle taçlanan evlat nöbeti 3'üncü yılında

Diyarbakır'da annelerin evlatlarını terör örgütü PKK'nın elinden almak için başlattıkları ve 32 ailenin çocuğuna kavuştuğu 'evlat nöbeti' üçüncü yılına girdi.

Genel

23.01.2024, 17:55

Diyarbakır'da evlatları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen ve evlatlarının kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan 233 ailenin HDP il binası önünde sürdürdükleri nöbet 3'üncü yılına girdi. Ailelerin 'Türkiye 3 Eylül'de nöbette' sloganıyla yaptıkları yürüyüşe Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık da katıldı. Yürüyüşle teröre lanet sloganları atıldı.

Diyarbakır'da yaşayan ve 21 Ağustos 2019'da kaybolan Mehmet Akar'ın annesi Hacire Akar, oğlunun teröristler tarafından dağa kaçırıldığını düşünüyor. Hacire Akar, oğlunun kaçırılmasından 1 gün sonra HDP Diyarbakır il binası önünde oturma eylemi başlattı ve oğlu Mehmet Akar, eylemin 3'üncü günü ortaya çıktı. Bu gelişmenin üzerine Hacire Akar eylemini tamamlarken, oğlu Mehmet ev hapsine çarptırıldı. 

Hacire Akar'ın oğluna kavuşması evladı terörö örgütü PKK tarafından kaçırılan diğer ailelere de umut oldu. Akar'ın da çağrısıyla 3 Eylül 2019'da çocukları kayıp olan diğer aileler de, Diyarbakır'da HDP il binası önünde evlat nöbetlerini başlattı. 233 aile tarafından 732 gündür sürdürülen evlat nöbetinde, Hacire Akar ile birlikte çocuklarına kavuşan aile sayısı 32'ye yükseldi.

Yakalananlar ülkeden deport edilecek! Diyanet uyardı: Suudi Arabistan sadece o vize kabul ediyor! Yakalananlar ülkeden deport edilecek! Diyanet uyardı: Suudi Arabistan sadece o... Haberi Görüntüle

ANNELER HDP BİNASINA TÜRK BAYRAĞI ASTILAR

Annelerin evlat nöbeti 3'üncü yılına girerken, ailelerin çağrısı üzerine 'Türkiye 3 Eylül'de nöbette' sloganıyla yürüyüş yapıldı. Yürüyüşe; İçişleri Bakan Yardımcı Muhterem İnce, Vali Münir Karaloğlu, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Mehdi Eker, Oya Eronat'ın yanı sırada birkaç siyasi isimle çok sayıda STK temsilcisi ve vatandaş katıldı. Yürüyüşün ardından HDP il binası önünde toplanan kalabalık, parti binası kapısına Türk bayrağı astı. Burada toplanan grup, daha sonra ellerinde Türk bayraklarıyla 'Kahrol PKK, işbirlikçi HDP' sloganları attı.

Meteorolojiden 17 il için sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek! Meteorolojiden 17 il için sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek! Haberi Görüntüle

'PKK TERÖR ÖRGÜTÜNDEN SADECE İKNA İLE DÖNENLERİN SAYISI 652'DİR'

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce de, 732 gündür evlat nöbetlerini sürdüren annelerin feryadını duyup, çözüm bulmak gerektiğini belirtti. Batı Karadeniz'deki sel felaketi nedeniyle Kastamonu ve Bayburt'ta afet bölgesinde çalışmaların başında olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun selamlarını ailelere ileten İnce şöyle konuştu:

"Kıymetli anneler hiç mahzun olmayın. Şunu bilin ki renk renk geliyorlar, kırmızı kırmızı, turuncu turuncu gri gri gidiyorlar. Bir taraftan renk renk gelirlerken bir taraftan da anneler çocuklarına kavuşuyor. Diyarbakır anneleri terör örgütü PKK'yı onun yandaşlarını onu alkışlayanların sinir sistemini bozmuştur. Onların kan damarlarını tıkamıştır. Diyarbakır anneleri burada yaptıkları bu kutlu mücadelede terör örgütünü yok etme derecesine getirmişlerdir. Şunu buradan ifade etmek isterim ki devletimizin gücü, ailelerimizin, ülkemizin iradesi ve milletimizin kardeşliği ile sadece PKK terör örgütü değil, tüm terör örgütleri yok olmaya mahkumdur. Hepsi en kısa sürede bu kardeşlik ve iradeyle yok olacaklardır. Şunu ifade edeyim ki PKK terör örgütünün ipine bağlanarak hayatta kalmak isteyenler sizlere mesajımız şudur; ip yara almıştır, yakında Allah'ın izni ve milletimizin desteğiyle kopacaktır. Bu umutla bu gayretle gece gündüz çalışıyoruz. Ve şurada şunu ifade ederek sözlerimi bitirmek istiyorum. Burada her kesimden insan var. Bugün onların dertleriyle dertleniyor ve destek veriyorlar. Bakanımız başta olmak üzere onların mücadelesini ayakta alkışlıyoruz. Bizler de devlet olarak her zaman yanlarında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Hiçbir tehditten korkmasınlar. Yanlarında olmaya da devam edeceğiz. En son evlat terör örgütünden dönene kadar ve terör örgütünün en son üyesi etkisiz hale getirilene kadar bu mücadelemiz devam edecek ve sonsuza kadar bunları inşallah en kısa sürede yok etmiş olacağız. Diyarbakır anneleri 3 Eylül 2019 tarihinden beri 732 gündür burada nöbet tutuyorlar. Diyarbakır annelerinin nöbet tutuğu tarihten itibaren PKK terör örgütüne katılım sayısı 214'tür. Yine 3 Eylül 2019 tarihi itibariyle annelerin buraya nöbet tutmaya başladığı andan itibaren PKK terör örgütünden sadece ikna ile dönenlerin sayısı 652'dir. Tam üç katı."

Konuşmaların ardından aileler de evlat mücadelesine devam edeceklerini ve kararlılıkla eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading