Yandex Metrica

Amerikan B-21 tutkunu Özgür Demirtaş ne KIZILELMA'nın ne de ANKA-3'ün adını anmadı!

Amerikan B-21 tutkunu Özgür Demirtaş ne KIZILELMA'nın ne de ANKA-3'ün adını anmadı!

İnsansız savaş uçağı KIZILELMA'nın ilk uçuşunu yaptığı gün KIZILELMA'yı değil Amerikan bombardıman uçağı B-21'i paylaşan Prof. Özgür Demirtaş, TUSAŞ'ın açıkladığı insansız hayalet uçak ANKA-3'ten de heyecan duymadı.

Genel

23.01.2024, 20:36

"Faizeri artırın, yoksa dolar uçacak" lobisinin önde gelen isimlerinden Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Amerikan B-21 bombardıman uçağına gösterdiği ilgiyi KIZILELMA'nın ardından ANKA-3'ten de esirgedi. 

Türkiye'nin milli imkanlarıyla geliştirdiği insansız savaş uçağı KIZILELMA'nın ilk uçuşunu yaptığı gün bunu değil Amerikan B-21'in görüntülerini paylaşan Demirtaş, yaşadığı heyecanı gizlememiş ve 'mutlak hakimiyet' vurgusu yaparak şunu yazmıştı:

"Bana abartı geliyor yazılar özellikler. Ama uzmanlığım olmadığındandır. Radara yakalanmadan okyanusu geçip istediği yere istediği kadar bomba atmak doğru ise o zaman bu MUTLAK üstünlük anlamına gelmiyor mu? Bir üstünlük olduğu kesin. Ama MUTLAK mı bilemedim?"

Üst üste 'bilemedim' diyerek ABD'nin MUTLAK üstünlüğüne vurgu yapan Demirtaş, vatandaşı olduğu ülkede üretilmiş ve hatta yerden teker keserek uçmasına ramak kalmış insansız savaş jeti hakkında tek kelime yazmamıştı. 

Muhalif kesimin sıkça izleyip okuduğu isimlerden olan yaklaşık 5 milyon takipçili Demirtaş, 18 Mart günü görüntüsü paylaşılan yerli hayalet uçak ANKA-3'ten de tek kelime bahsetmedi. Bu topraklarda imâl edilmiş savaş uçaklarından hiçbir şekilde heyecan duymayan ünlü Prof'un, Milli Muharip Uçak, HÜRJET, KIZILELMA yahut ANKA-3 gibi platformlara atıf yapmakla 'kariyerine bir şey katmayacağını düşündüğü' sanılıyor. 

22 Nisan bugün okul var mı? 22 Nisan'da okullar açık mı? 22 Nisan bugün okul var mı? 22 Nisan'da okullar açık... Haberi Görüntüle

Son dakika: Malatya’da yolcu otobüsü şarampole devrildi! Çok sayıda yaralı var Son dakika: Malatya’da yolcu otobüsü şarampole devrildi! Çok sayıda yaralı... Haberi Görüntüle

CREDIT SUISSE'İ DE SATIN ALALIM MI?

Dolar merkezli dünyanın sıkı savunucularından Amerikan eğitimli Prof. Demirtaş, hayranı olduğu ülkede bir krizin yaşanacağına da inanmıyor. Demirtaş, Kaliforniya merkezli Silicon Valley Bank ile New York merkezli Signature Bank'ın peşpeşe yaşadığı iflasların ardından ABD ekonomisinde bir krizin yaşanmadığını/yaşanmayacağını savunarak, bankalarda 18 trilyon dolar mevduat bulunduğunu yazdı. 

Türkiye'ye "Batık bankayı satın alalım" çağrısında da bulunan Demirtaş, tepki çeken şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye için fırsat! Keşke paramız olsa ve Amerikan SVB Bankasını biz alsak. Bu bankayı alan cebinden 5 milyar dolar harcar ama hayatının en önemli müşterilerini elde eder. İşte böyle! Fırsat bazen size en beklemediğiniz zaman gelir. Ama siz parayı duble yola yatırmışsınızdır!"

ABD'de finansal krizin büyümeyeceğini savunurken Avrupa'nın en büyük bankalarından Credit Suisse'in batma emaresi göstermesi karşısında bir süre suskunluğa bürünen Demirtaş, 'koskova İsviçre bankasının nasıl olup da Suud parasına muhtaç hale gelmiş olduğunu' yorumlayamadı. 

İsviçre bankasını kurtarmak için verilen satın alma teklifinin bankanın borsa değerinin sadece yüzde 10'u olduğunu belirterek bu durumu eleştiren Demirtaş, henüz sosyal medya hesabında "Credit Suisse'i neden Türkiye olarak satın almıyoruz?" sorusunu sormadı. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading