Yandex Metrica

Altun: ODATV'nin 'yurtta silah' haberi ulusal güvenlik sorunudur

Altun: ODATV'nin 'yurtta silah' haberi ulusal güvenlik sorunudur

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, "İnternet Medyası ve Haberciliği Çalıştayı"nın açılışı oturumunda önemli açıklamalar yaptı.

Genel

23.01.2024, 21:57

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "İnternet Medyası ve Haberciliği Çalıştayı"nın açılışında konuştu.

"İster konvansiyonel, ister dijital mecralarda yapılsın haberciliğin tek amacı hakikkattir, hakikat olmalıdır." diyen Altun, "İnternet medyasıyla ilgili yeni hukuki düzenlemelere ihtiyaç var" ifadelerini kullandı. Öte yandan Fahrettin Altun, ODATV'nin yurtta silah başlıklı yalan haberinin ulusal bir güvenlik sorunu olarak görülmesi gerektiğini söyledi ve şöyle devam etti: "Çarpıtma haber tam anlamıyla medya terör örneğidir. Haberciliğin tek amacı hakikat olmalıdır. Çarpıtma üzerine kurulu habercilik demokrasiye zarar verir. Yalan haber ulusal bir güvenlik sorunu olarak görülmelidir."

KATARLI ÖĞRENCİLER SINAVSIZ TIP EĞİTİMİ ALACAK YALANI

Fahrettin Altun, CHP'nin 'Katarlı öğrenciler sınavsız tıp eğitimi alacak' yalan haberini yayan gazetecilere de tepki gösterdi.

Altun, 'İlk olarak bir internet sitesinde yayınlanan ve tamamen yalan olan 'Katarlı öğrencilere sözde sınavsız tıp eğitimi' başlıklı haberin, kamuoyunu yanlış yönlendirme ve üniversite sınavına girecek gençleri hükümetimize karşı kışkırtma amacı taşıdığı çok açıktı. CHP Genel Başkanı da bu yalanın bayraktarlığını yaptı.

Haberin kesinlikle doğru olmadığını ortaya koyduk. Hemen. Buna rağmen haberi yapan internet sitesi ancak 27 saat sonra özür diledi. Tabii algı operasyonları da zaten tamamlanmıştı. Ama bu yalanın merkezi olan muhalefet mensupları, hakikat ortaya çıkmasına rağmen hiçbir şekilde özür dilemeyerek kafalarını kuma gömmeyi sürdürdü.' dedi.

Altun'un açıklamalarından bazı satır başları:

"İmitasyon silahları gerçek silah olarak sunup kamuoyunda infial yaratmayı amaçlayan çarpıtma haber bir medya terör örneğidir."

Dijital imkanların gelişmesiyle manipülasyonun, yalan haberin de kolaylıkla yayılabildiğine, bu imkanın kötücül amaçlar için kullanılabildiğine de şahit oluyoruz. Bu durum, medya sektöründe ve habercilik anlayışında yapısal bir dönüşümü zorunlu kılmaktadır.

İnternet gazeteciliğinin mesleki standartlarını ortaya koyma, bu alanı rasyonel ve şeffaf bir şekilde düzenleme noktasında biz İletişim Başkanlığı olarak sektörle birlikte çalışmaya devam edeceğiz.

Sistematik yalanlarla, kamuoyunu yanlış yönlendirmeye ve vatandaşlarımızı kışkırtmaya çalışanlar, elbette işledikleri cürümler dolayısıyla hukuki olarak bedel ödeyeceklerdir. Adalet sistemimiz bu cürümlerin hesabını elbette soracaktır.

(Katarlı gençlere Türkiye'de sınavsız tıp eğitimi hakkı iddiası) Bu yalanın parçası, hatta merkezi olan muhalefet mensupları, hakikat ortaya çıkmasına rağmen, hiçbir şekilde özür dilemeyerek kafalarını kuma gömmeyi sürdürdü."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading