Yandex Metrica

Almanya Başbakanı Merkel, Türkiye’ye geliyor

Almanya Başbakanı Merkel, Türkiye’ye geliyor

Son dakika haberine göre, Almanya Başbakanı Angela Merkel, 16 Ekim Cumartesi günü Türkiye’yi ziyaret edecek.

Genel

23.01.2024, 22:00

Almanya Başbakanı Angela Merkel, 16 Ekim Cumartesi günü Türkiye’yi ziyaret edecek. Başbakanlık görev süresi dolacak olan Angela Merkel, bu ziyaretiyle Türkiye'yi Almanya başbakanı olarak son kez ziyaret etmiş olacak.

Temizlik ile ilgili tüm bildiklerinizi unutun! Evin hangi kısmını ne sıklıkla temizlemeliyiz? Havlular kaç günde bir yıkanmalı? Çöp kutuları yıkanır mı? Zeminleri her gün silmek mi gerekiyor? Temizlik ile ilgili tüm bildiklerinizi unutun! Evin hangi kısmını ne... Haberi Görüntüle

AÇIKLAMAYI ALMAN HÜKÜMET SÖZCÜSÜ YAPTI

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, 16 Ekim Cumartesi günü Türkiye’yi ziyaret edeceği bildirildi.

Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Berlin’deki açıklamalarında Başbakan Angela Merkel’in 16 Ekim'de İstanbul’a gelerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceğini söyledi.

Türkiye’nin Almanya için önemine işaret değinen Steffen Seibert, "Türkiye, bizim için önemli ve yakın bir partnerdir. Ülkelerimiz birçok yönden birbirine bağlı." ifadelerini kullandı.

Seibert, Almanya'da milyonlarca insanın aile köklerinin Türkiye'de olduğuna dikkat çekerek, "Bunlar temelde bu ülke ile kişisel köprü oluşturuyor. Bu nedenle bizim için Alman hükümeti olarak Türkiye ile yakın, yapıcı ve güven içinde birlikte çalışmak önemli." değerlendirmesinde bulundu.

Farklı değerlendirmeler söz konusu olduğunda da görüşmenin sürdürüldüğünü hatırlatan Seibert, "Türkiye'nin jeostratejik konumu nedeniyle bizi birbirimize bağlayan çeşitli uluslararası konular var. Türkiye, NATO partneridir." ifadelerini kullandı.

Seibert, Alman hükümetinin, Türkiye'nin özellikle Suriye’den milyonlarca insanı kabul etmesindeki başarısına vurgu yaparak, "Bunun Avrupa tarafından kabul edilmesi gerekiyor." dedi ve bunun, AB’nin Türkiye ile yaptığı göç mutabakatının temel düşüncesi olduğunu dile getirdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading