Yandex Metrica

ABD'li senatörden Riyad'a 'Kaşıkçı' çağrısı: Hesap sorun

ABD'li senatörden Riyad'a 'Kaşıkçı' çağrısı: Hesap sorun

ABD kongre üyesi Gerry Connolly, 2 Ekim 2018'de evlilik işlemleri için girdiği Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu binasında vahşice katledilen Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti için Suudi Arabistan'dan hesap sorma çağrısı yaptı.

Genel

23.01.2024, 18:03

Üç yıl önce evlilik işlemleri için girdiği Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu binasında katledilen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın infazını gerçekleştirenler konusunda adalet halâ yerini bulmadı.

Suudi Arabistan'dan gelen infaz timinin katlettiği Kaşıkçı'nın bir mezarı bile yok.

Middle East Eye'ın haberine göre ABD kongre üyesi Gerry Connolly, savunma harcamaları faturasında yapılan değişikliğin, krallığı (Suudi Arabistan) Middle East Eye köşe yazarı (Kaşıkçı) cinayetinden sorumlu tutmak için çok önemli olduğunu söyledi. 

Okullarda müfredat değişiyor! Merak edilen yeni taslak bugün açıklanacak Okullarda müfredat değişiyor! Merak edilen yeni taslak bugün açıklanacak Haberi Görüntüle

ADALET İÇİN DEĞİŞİKLİĞİ ONAYLAMAYA ÇAĞIRDI

ABD Kongre Üyesi Gerry Connolly, diğer milletvekillerini, Middle East Eye köşe yazarı 2018'de gerçekleşen Cemal Kaşıkçı cinayetinde "adaleti" garanti altına almanın tek yolunun, yıllık savunma harcamaları faturasında yapılacak bir değişikliği onaylamaya çağırdı. Perşembe günü düzenlenen bir etkinlikte konuşan Connolly, Kaşıkçı'nın öldürülmesinin üçüncü yıl dönümüne birkaç gün kala, Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası'na (NDAA) bu yılın başlarında eklenen metnin krallığı cinayetten sorumlu tutmak için çok önemli olduğunu söyledi. 

Connolly, Kaşıkçı'nın kurduğu arap Democracy for the arap Dünyası İçin Şimdi Demokrasi/Arab World Now (DAWN) tarafından düzenlenen bir etkinlikte, Cemal Kaşıkçı'nın anısının silinmesine izin vermeyeceklerini ve adalette ısrar edeceklerini belirtti. 

Eman Muzaffer kimdir? Müge Anlı'ya katılan İman'ın hikayesi nedir? Eman Muzaffer kimdir? Müge Anlı'ya katılan İman'ın hikayesi nedir? Haberi Görüntüle

"İHLALLERE GÖZ YUMDUĞUMUZDA İHLALLERE DEVAM EDENLERİ CESARETLENDİRİYORUZ"

ABD Başkanı Joe Biden ise göreve başladıktan kısa bir süre sonra ulusal istihbarat direktörü, Veliaht Prens Muhammed bin Salman'ın (MBS) cinayeti onayladığı sonucuna varan bir rapor yayınladı ve "Cemal Kaşıkçı suikastını Veliaht Prens Muhammed Bin Salman'ın yönettiğini her zaman biliyorduk" dedi.

Connolly, bu yılın başlarında ABD Temsilciler Meclisi'nde, Riyad'a silah satışını sınırlayan ve Suudi istihbaratı ve kolluk kuvvetlerinin Amerikan vatandaşlarını ve krallık sakinlerini alıkoyan veya onların ve ailelerinin seyahat etmelerini engelleyen yasaklar getirilmesini öngören bir yasa tasarısına sponsor oldu.

Connolly, "İnsan hakları ihlallerine göz yumduğumuzda, bu ihlallere devam eden dost ve düşmanları cesaretlendiriyoruz. Bu iki yıllık cezasızlık yarışmasına son vermeli ve Suudi Arabistan'ı muhaliflere ve insan haklarını savunanlara yönelik muamelesinden sorumlu tutmalıyız." dedi. 

Connolly Perşembe günü yaptığı açıklamada, Riyad'ın Trump yönetimi tarafından defalarca "sorumluluktan korunduğunu" söyledi.

Son dakika: Malatya’da yolcu otobüsü şarampole devrildi! Çok sayıda yaralı var Son dakika: Malatya’da yolcu otobüsü şarampole devrildi! Çok sayıda yaralı... Haberi Görüntüle

ABD-SUUDİ ARABİSTAN İLİŞKİLERİNDE KOPMA ENDİŞESİ

Biden'ın cinayetle ilgili CIA raporunu, iki partili çağrıların ardından yayınlama kararı, hak grupları arasında yeni yönetimin MBS'den hesap soracağı umutlarını artırdı. Ancak yönetim, ABD-Suudi ilişkilerinde bir "kopmayı" önlemek amacıyla veliaht prense yaptırım uygulamamaya karar verdi.

Ayrıca, Biden Beyaz Saray başlangıçta oğluyla değil 85 yaşındaki Kral Selman ile doğrudan iletişim kuracaklarını söylerken, bu hafta başlarında ulusal güvenlik danışmanı Jake Sullivan veliaht prens ile Yemen'deki savaş hakkında görüştü. Biden yönetiminden üst düzey bir yetkili, Associated Press haber ajansına Beyaz Saray'ın, en üst düzey Suudi yetkililerle yüz yüze görüşmeden savaşı sona erdirmenin mümkün olmadığına karar verdiğini söyledi.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading