Yandex Metrica

14 Mayıs öncesi Seyyid-i Kemal'den bir ilk: İstanbul'da Hırka-i Şerif'i ziyaret etti

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte İstanbul'da Hırka-i Şerif ziyaretinde bulundu. Peygamber soyundan geldiğini ileri süren Kılıçdaroğlu'nun ilk kez yaptığı bu ziyaret 14 Mayıs seçimleri öncesi manidar bulundu.

Genel

03.04.2024, 08:26

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hz. Muhammed'in vasiyeti üzerine Veysel Karani'ye bırakılan önemli kutsal emanetlerden biri olan Hırka-i Şerif'i ziyaret etti.

İBB'den yapılan açıklamaya göre, Fatih'teki Hırka-i Şerif Camisi'ne giden Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu'na Veysel Karani'nin 58. kuşak torunu Gülden Samir ve oğlu 59. kuşak torunu Barış Samir, 'Hırka-i Şerif Muhafız Ailesi' sıfatıyla bilgiler verdi.

Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu, cami avlusunda kendilerini bekleyen vatandaşlarla fotoğraf çektirdi. 

CHP Lideri, 1200'lü yıllarda Horasan'dan Anadolu'ya göç etmiş atalarının Hz. Muhammed'in soyundan geldiğini ileri sürerek 'seyyid' olduğunu iddia ediyor. 

Dersimli Kureyşan aşireti mensubu Kılıçdaroğlu, soy kütüğünü ise yine Kureyşan kabilesinden olan ve Konya'da medfun bulunan Mahmud Hayranî'ye dayandırıyor. 

Çeşitli araştırmalar Kureyşan aşireti ile Peygamber soyunun bir ilgisi bulunmadığını gösterse de Kılıçdaroğlu, Seyyid olduğu iddiasını sürdürüyor. 

Seyyid olduğu için Arap soyundan olması gereken Kılıçdaroğlu, aynı zamanda Türkmen olduğunu belirtiyor. Kılıçdaroğlu Diyarbakır'ı ziyaretinde ise cumhurbaşkanı adaylığına yönelik bir konuşmasında salondakilere "Kürtlüğüm ve Aleviliğim sorun olmaz" demişti. 

CHP eski milletvekili Ensar Öğüt, CHP Lideri'nin aynı zamanda hafız olduğunu ileri sürmüştü. Bu iddia hâlâ Kılıçdaroğlu tarafından yalanlanmadı. 

Eman Muzaffer kimdir? Müge Anlı'ya katılan İman'ın hikayesi nedir? Eman Muzaffer kimdir? Müge Anlı'ya katılan İman'ın hikayesi nedir? Haberi Görüntüle

DAVUTOĞLU'NUN 'BÜYÜK İSTANBUL İFTARI'

Hırka-i Şerif ziyaretinin ardından Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu, Gelecek Partisi ev sahipliğindeki iftar programına katıldı. GP lideri Ahmet Davutoğlu'nun düzenlediği 'Büyük İstanbul İftarı', Yenikapı Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde yapıldı. 

Programa CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ile İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB eski başkanlarından Ali Müfit Gürtuna ve çok sayıda davetli icabet etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading