Yandex Metrica

Sitede Ara

1 milyon sığınmacı için dönüş planı! Suriye ile normalleşme gündemde

1 milyon sığınmacı için dönüş planı! Suriye ile normalleşme gündemde

Suriyeli sığınmacı sorununun 'gönüllü' çözümü ile ilgili bundan sonraki süreçte peyderpey adımların atılacağı belirtiliyor. Suriye ile normalleşme formülü masada.

Genel

23.01.2024, 19:13

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde İdlib'de briket evler açılış törenine video konferansla katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizde misafir ettiğimiz 1 milyon Suriyeli kardeşimizin gönüllü geri dönüşünü sağlayacak yeni bir projenin hazırlıkları içindeyiz. Bu projeyi, ülkemizdeki ve uluslararası sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle hayata geçireceğiz." dedi.

Rambo Berk (Ferhat Yılmaz) kimdir? Rambo Berk (Ferhat Yılmaz) kimdir? Haberi Görüntüle

BAHÇELİ: GELDİKLERİ GİBİ UĞURLAMAK HEDEFİMİZDİR

Cumhur İttifakı ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de partisinin TBMM Grubu toplantısındaki konuşmasında ''Suriyeli sığınmacıları güvenli ve gönüllü bir şekilde geldikleri gibi uğurlamak bizim şaşmayacağımız hedefimizdir. Misafirin ve misafirliğin süresi sınırlıdır'' şeklinde konuştu.

Son dakika: MEB açıkladı! Okullarda yeni müfredat taslağı hazır Son dakika: MEB açıkladı! Okullarda yeni müfredat taslağı hazır Haberi Görüntüle

GÖNÜLLÜ DÖNÜŞ TEŞVİK EDİLECEK

Milliyet'in haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözlerinin ardından Türkiye’nin 'yeni' Suriye politikası şekillenmeye başladı. AK Parti kurmayları, parti içinde yapılan değerlendirmelerde son dönemde yaşanan hayat pahalılığının da etkisiyle Suriyelilerle ilgili özellikle büyükşehirlerde ciddi bir rahatsızlığın ortaya çıktığına dikkat çekti. Suriyeli sığınmacı sorununun 'gönüllü' çözümü ile ilgili bundan sonraki süreçte peyderpey adımların atılacağı belirtiliyor. Burada yapılan vurgunun ise 'popülist söylemden uzak, insani bir geri dönüş' olduğu ifade ediliyor. 'Kontrolsüz göç akınının' Türkiye’nin demografik yapısında değişikliklere neden olabileceği endişesini dillendiriliyor.

Hastaneyi birbirine kattı: Gözaltına alınan eşek kaçmaya çalıştı! Hastaneyi birbirine kattı: Gözaltına alınan eşek kaçmaya çalıştı! Haberi Görüntüle

SURİYE İLE NORMALLEŞME GÜNDEMDE

AK Parti kurmaylarının, ''Konuya Esad ile normalleşme, barışma gibi bakmamak lazım. Türkiye ile Suriye ilişkisi olarak bakmak lazım. Konu ülkemizdeki Suriyelilerin sulh içinde huzurla ülkelerine dönebilmeleridir'' yorumunda bulundukları belirtildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading