Yandex Metrica

Sitede Ara

F-16 hamlesinden sonra işbirliği devam ediyor! Türkiye F-35 ortak savaş uçağı programına tekrardan dahil mi oluyor?

F-16 hamlesinden sonra işbirliği devam ediyor! Türkiye F-35 ortak savaş uçağı programına tekrardan dahil mi oluyor?

ABD ve Türkiye arasında olumlu gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. F-16'ların onay sürecinden itibaren başlayan olumlu gelişmeler, F-35 ortak savaş uçağı programına kadar taşınmış durumda. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile görüştü. Türkiye, F-35 ortak savaş uçağı projesine geri mi dönüyor?

Gündem

21.02.2024, 12:37

Türkiye'nin İsveç'in NATO'ya katılımına sıcak bakması ile başlayan ABD, Türkiye arasındaki olumlu gelişmeler, F-16 savaş uçaklarının Türkiye'ye satış onayı ile sonuçlanmıştı.

Türkiye, İsveç'in NATO'ya katılımını onaylamasının hemen ardından ABD Başkanı Biden, Türkiye'ye F-16 savaş uçaklarının satışı için resmi bildirim sürecini başlattı.

Biden tarafından Kongre'ye iletilen mektupta, F-16 savaş uçağı satışının ''Gecikmeden'' onaylanması için çağrıda bulunuldu.

19 Mayıs İstanbul-Maltepe Edis konseri başlama saati | Edis konseri saat kaçta, ne zaman? 19 Mayıs İstanbul-Maltepe Edis konseri başlama saati | Edis konseri... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE F-35 SAVAŞ UÇAĞI PROJESİNE DAHİL Mİ EDİLİYOR?

ABD ve Türkiye arasında olumlu olaylar gelişmesi akıllara F-35 savaş uçağı sürecinin tekrar gündeme alınıp alınmayacağını getirdi.

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland, Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı S-400 hava savunma sistemi olayını çözüme kavuşturması halinde Türkiye'nin F-35 ortak savaş uçağı programına geri dönebileceğini ifade etti.

Bakan Yardımcı Nuland, Türkiye'yi F-35 projesine geri almaktan memnuniyet duyacaklarını belirtti.

Piknik, tatil planı yapanlar dikkat: Meteorolojiden gök gürültülü sağanak uyarısı! İşte il il hava durumu Piknik, tatil planı yapanlar dikkat: Meteorolojiden gök gürültülü sağanak uyarısı!... Haberi Görüntüle

ERDOĞAN İLE BIDEN YAKIN ZAMANDA BİR ARAYA GELEBİLİR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden'ın yakın zamanda görüşme yapması bekleniyor.

Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Beyaz Saray'a davet edeceği yönünde iddialar ortaya atıldı.

Biden ve Erdoğan en son 2023 NATO Zirvesi'nde bir araya gelmişti. 15 Aralık'ta ise telefon görüşmesi gerçekleştirmişlerdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Loading