Yandex Metrica

Erzincan'daki toprak kaymasına tanık olan personel anlattı: Çatlak fark edildi facia önlenemedi

Erzincan'ın İliç ilçesinde maden ocağındaki heyelanda toprak altında kalan işçilere ulaşmak için başlatılan çalışmalar devam ediyor. Olay anına tanık bir maden personeli ise, çatlağın fark edilmesinin ardından personele uyarı maili gönderildiğini anlattı. Gözaltına alınan 8 kişi adliyeye sevk edilirken toprak altında kalan 9 işçinin kimliği de belli oldu. Bu arada teknolojik cihazlarla yapılan aramalarda bazı noktalarda metal yoğunluğu tespit edildi.   

Gündem

30.03.2024, 12:33

13 Şubat salı günü Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeninde toprak kayması meydana geldi. 9 işçi toprak altında kaldı. Toprak altındaki 9 işçiye ulaşılmaya çalışılıyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, heyelan alanında 400 bin kamyonluk toprak kütlesi olduğunu söyledi. Erzincan'daki faciaya ilişkin soruşturmada gözaltı sayısı 8'e yükseldi. Gözaltına alınan isimler arasında, firmanın Kanadalı yöneticisi de yer alıyor. Gözaltına alınan 8 kişi adliyeye sevk edildi.

Şişecam (SISE) ne kadar temettü ödeyecek Mayıs 2024? Şişecam (SISE) ne kadar temettü ödeyecek Mayıs 2024? Haberi Görüntüle

METAL YOĞUNLUĞU TESPİT EDİLDİ

Bu arada teknolojik cihazlarla yapılan aramalarda bazı noktalarda metal yoğunluğu tespit edildi. Ekiplerin bu bölgelerde çalışmalarını yoğunlaştırdığı öğrenildi.

Araç sahipleri! 2 ayınız kaldı: Bunları yapmayan trafiğe çıkamayacak Araç sahipleri! 2 ayınız kaldı: Bunları yapmayan trafiğe çıkamayacak Haberi Görüntüle

9 İŞÇİNİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

2 binden fazla personelle arama kurtarma çalışmaları devam ederken toprak altında kalan 9 işçinin kimlikleri tespit edildi.

Kimlikleri şu şekilde:

Şaban Yılmaz, Abdurrahman Şahin, Hüseyin Kara, Mehmet Kazar, Fahrettin Keklik, Adnan Keklik, Uğur Yıldız, Kenan Öz ve Ramazan Çimen.

Son dakika: MİT'ten Irak'ta nokta operasyon! PKK'nın elebaşlarından Sedat Aksu öldürüldü Son dakika: MİT'ten Irak'ta nokta operasyon! PKK'nın elebaşlarından Sedat Aksu... Haberi Görüntüle

400 BİN KAMYONA İHTİYAÇ VAR

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'daki maden sahasında yapılan arama çalışmalarına ilişkin açıklama yaptı.

Bayraktar, ''Heyelan alanında 400 bin kamyonluk toprak kütlesi var. Bölgedeki çökme sonrasında bölgedeki toprağın tamamının kaldırılması için en az 400 bin kamyona ihtiyaç var. Bizim özellikle işçi kardeşlerimizin olduğunu tahmiin ettiğimiz yerlerde arama yapıyoruz. Arama kurtarma çalışmalarının işçilerin bulunduğu düşünülen noktalarda devam ediyor. Bölgede heyelan tehlikesi devam ediyor. En kısa sürede işçilerimize ulaşmayı ümit ediyoruz. Elimizdeki tüm teknik imkanları kullanmaya çalışıyoruz.'' dedi. 

Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, nereden öğrenilir? Emlak Konut THY kura sonuçları saat kaçta açıklanacak? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, nereden öğrenilir? Emlak... Haberi Görüntüle

YETKİLİLERE HABER VERLİDİ

Bölgede arama kurtarma çalışmaları tüm hızıyla devam ederken madende çalışan bir işçinin olay günü sabah 09.00'da toprak kütlesinin olduğu alanda çatlak görmesi üzerine yetkililere haber verdiği, faciaya dakikalar kala şantiye şefi Adnan Keklik ve 2 kişinin çatlağın olduğu alanda inceleme yaptığı sırada göçük oluştuğu ortaya çıktı. Topğrak altında kalan Adnan Keklik'in olay yaşanmadan dakikalar önce inceleme yapmak üzere çatlak olan yere geldiği ve 8 dakika sonra saat 14.28'de toprak kayması olduğu belirtildi.

2 Mayıs Taksim-Kabataş füniküler neden kapalı, saat kaçta açılacak? 2 Mayıs Taksim-Kabataş füniküler neden kapalı, saat kaçta açılacak? Haberi Görüntüle

UYARI MESAJI GÖNDERİLMİŞ

Olay anına tanık bir maden personeli ise, çatlağın fark edilmesinin ardından personele uyarı maili gönderildiğini anlattı. Personel, yaptığı açıklamada "Toprak kayması yaşanmadan önce çatlak ve sızma olduğu fark edilmiş fakat bizlere bilgi gelmedi. 3 farklı taşeron firma var. Bazı firmalara mail ile uyarı gitmiş. Ancak bize herhangi bir uyarı gelmedi. Göçük ocağa giden güzergâhta oldu. Orada dinlenme amaçlı bulunan konteyner ve kamyon bekleme alanı var. Toprak oraya doğru aktı. Konteynerde ve araçlarda olan arkadaşlarımız göçükte kaldı. Olay 14.28 değil de saat 15.00 sıralarında olsaydı facianın boyutu büyük olurdu. Çünkü saat 16.00'da mesaisi başlayan kamyon şoförleri kart basmaya geliyor" ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanı Güler'den önemli açıklamalar: 'Teröristler artık rahat yaşadığı yerleri terk etmek zorunda' Milli Savunma Bakanı Güler'den önemli açıklamalar: 'Teröristler artık rahat yaşadığı... Haberi Görüntüle

ERİŞİM YOLLARI İKİNCİ BİR BİLDİRİME KADAR KAPATILDI

Göçük yaşanmadan önce toprak yığını olan bölgede sızıntı tespit edildiğine yönelik bazı birimlere giden uyarı mesajında, "Sayın yetkililer, Heap Leach bölgesi erişim yolları ikinci bir bildirime kadar kapatılmıştır" ifadelerinin yer aldığı belirtildi. Daha sonra atılan ikinci mesajda ise şu ifadelere yer verildi;

"Arkadaşlar az önce gelen mailde yazan bilgi, yukarıda olup ikinci bir bilgi gelene kadar yığın liç bölgesine giriş-çıkış yapmamız uygun değildir bilginize" 

Sızıntının fark edilmesinin ardından maden sahasındaki bazı bölgelerin boşaltıldığı kaydedildi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Loading