Yandex Metrica

Yüzbinlerce gence istihdam müjdesi! Kamuya pek çok alandan personel alınacak

Yüzbinlerce gence istihdam müjdesi! Kamuya pek çok alandan personel alınacak

2023 yılından itibaren öğretmenden doktora, emniyet görevlisinden eczacıya, bekçiden din görevlisine kadar binlerce gence kamu kapısı açılacak. 890 bin kişinin istihdam edilmesi öngörülüyor.

Ekonomi

03.02.2024, 08:39

AK Parti hükümeti 2023 yılında istihdam ve işgücüne yönelik stratejik adımlar atmanın hazırlığı içerisinde. 2023 bütçesinde gelecek yıl 890 bin istihdam öngörülürken, kamu kurum ve kuruluşlarına ilk etapta 20 bine yakın personel ataması gerçekleştirilecek. Ocak 2023'te başlayacak 3600 ek gösterge düzenlemesiyle yılbaşından itibaren emeklilik dilekçesi vereceklerin sayısının 300 bini bulacağı belirtiliyor. 

Kendi işinin patronu olmak isteyenlere müjde! İŞKUR'dan 500 bin TL'ye kadar hibe desteği! Bakan Işıkhan detayları açıkladı! Kendi işinin patronu olmak isteyenlere müjde! İŞKUR'dan 500 bin TL'ye... Haberi Görüntüle

100 MİLYAR 403 MİLYON LİRA DESTEK SAĞLANACAK

Sabah'ın aktardığı habere göre bu kapsamda bütçeden 100 milyar 403 milyon lira destek sağlanacak. Aktif işgücü programları etkin şekilde kullanılacak. İhtiyaca göre kamuda açıktan veya nakil yöntemiyle personel atamaları devam edecek. Kamuda çalışan işçi, memur tüm kesimlerin görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları düzenli yapılacak. Kamu görevlilerinin verimliliğini artıracak bu sınavların tüm kurumlarda yapılması sağlanacak. Personelin kariyer, liyakati esas alınarak yatay ve dikey yükselmesine imkân sağlanacak. İş Kanunu ve uzaktan çalışma mevzuatı yeni iş modelleri ile uyum sağlayacak şekilde revize edilecek.

Son dakika | Gençlere kamu kapısı ardına kadar açılıyor; 890 bin istihdam müjdesi

Banka hesaplarını kiraya verenlere rekor ceza yolda: Maliye peşine düştü Banka hesaplarını kiraya verenlere rekor ceza yolda: Maliye peşine düştü Haberi Görüntüle

300 BİN EMEKLİ YERİNE GENÇLER 

3600 ek gösterge düzenlemesi ocak ayı itibarıyla yürürlüğe giriyor. AK Parti kurmaylarınca yapılan çalışmaya göre, yeni yılda emeklilik dilekçesi vereceklerin sayısının 300 bini bulması bekleniyor. Böylece yılda ortalama 80-100 bin personel alımı yapılan kamu kurum ve kuruluşlarına alınacak personel sayısı da oldukça yüksek olacak. Gelecek yıldan itibaren istihdam ve işgücüne yönelik stratejik adımlar atılacak. Nitelikli işgücü için dijital dönüşüm ve salgın sürecinin ortaya çıkardığı ihtiyaçlara göre yeni düzenlemeler yapılacak. Destekli istihdam modeli kapsamında iş, meslek danışmanlığı hizmeti verilecek. Geçici iş ilişkisi kurma faaliyetini kurumsal olarak yürüten işyerlerinin çalışmaları kayıt altına alınacak. Gençler için kariyer farkındalıklarını artıracak eğitimlere ağırlık verilecek.

Son dakika | Gençlere kamu kapısı ardına kadar açılıyor; 890 bin istihdam müjdesi

2024 DOAŞ temettü ne zaman yatacak? DOAS temettü yattı mı? 2024 DOAŞ temettü ne zaman yatacak? DOAS temettü yattı mı? Haberi Görüntüle

YENİ İŞ MODELLERİ DEVREYE GİRECEK

Kamu kurum ve kuruluşlarında salgınla mücadele süresince sıkça kullanılan evden, uzaktan, vardiyalı, kısmi süreli çalışmayla birlikte kamuda yeni iş modelleri oluşturulacak. Dönüşümlü iş paylaşımı, dağıtılmış işgücü modeli, ödünç iş ilişkisi (bir işverenin kendisine iş sözleşmesi ile bağlı olan işçisinin iş görme edimini, onun da rızasını almak koşuluyla belli ve geçici bir süre için bir başka işverenin emrine vermesi), yıllık iş süreleri modeli gibi uygulamalar devreye girecek.

Son dakika | Gençlere kamu kapısı ardına kadar açılıyor; 890 bin istihdam müjdesi

AB destekli proje o illerde başlıyor! SGK'dan son dakika olarak duyuruldu: Her ay 325 euro ödeme! AB destekli proje o illerde başlıyor! SGK'dan son dakika olarak... Haberi Görüntüle

ÇALIŞAN ENFLASYONA EZDİRİLMEYECEK

2023 Merkezi Yönetim Bütçesinde memur zammına da yer verildi. Memur maaşı ve emekli memur aylıklarına temmuz ayında yüzde 41.69 zam yapıldı. Bütçede, 2023 yılı için kamu görevlilerinin mali ve sosyal haklarında birinci 6 aylık dönemde yüzde 8 oranında, ikinci 6 aylık dönemde yüzde 6 oranında artışın hüküm altına alındığı anımsatıldı. 6 aylık enflasyon değişim oranının aynı dönem için öngörülen artış oranını aşması halinde kamu çalışanlarının mali ve sosyal hakları, enflasyon rakamının ilan edildiği ayın 1'inden geçerli olmak üzere aşan kısım kadar artırılacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading