Yandex Metrica

Yıl sonu en düşük 30 TL olacak! Ünlü Türk ekonomistten dolar kurunda için piyasaları alt üst eden açıklama

Yıl sonu en düşük 30 TL olacak! Ünlü Türk ekonomistten dolar kurunda için piyasaları alt üst eden açıklama

Ünlü ekonomist Meriç Köyatası, Fed'in faiz hamlesinin ardından doların yıl sonunda 29 - 30 TL seviyelerini görebileceğini söyledi. İşte doları bekleyen gelecek...

Ekonomi

23.01.2024, 19:13

ABD Merkez Bankası (FED), politika faizini 50 baz puan artırarak piyasalarda daralmaya yol açtı. 

Her dediği çıkan ekonomist Meriç Köyatası'nın piyasalara yönelik açıklamalarından öne çıkanlar ise şu şekilde:

"Yılbaşından bu yana enflasyon-dolar ne olmuş? Son 12 ayda ne olmuş? Onu görüyoruz.

TÜİK'in 4 aylık enflasyonu epey geride kalmış. Ekim, Kasım, Aralık ayında dolar kendini toparladı oradan alırsak bu işi. Doların düşmesi gerek diyebiliriz. Tabii ki buna inanan varsa.

Dolar kaç lira olmalıydı? Bu hesapta arz talep yok. Bu grafikte Enflasyon+ Ameraika'da tüketici enflasyonunu dikkate aldık. 

Şu anda doların olması gereken değer bazı piyasa analisti arkadaşlar da anormal arka kapı satışı olmazsa 17 lirayı bulacağını söylüyorlar. Ben de öyle düşünüyorum. Bu tamamen enflasyon dikkate alınarak yapılmış bir rakam.

Doları kim, nerede durduracak?

Bu sorunun cevabını bulamıyorum. 1 yıl içerisinde 225 milyar dolar olduğunu zaten öngörüyordum. Yıl sonunda doların 29, 30 lira olacağını tahmin etmiştim.

Tesla indirim haberini duyurdu: Elektrikli otomobil devi için sıraya girdiler! Tesla indirim haberini duyurdu: Elektrikli otomobil devi için sıraya girdiler! Haberi Görüntüle

GÜNÜBİRLİK ALIM SATIM YAPANLARA BAKMAYIN

ABD faizi 50 brim artırdı. Günü birlik alım satım yapanlara bakmayın. Piyasalara değil genele bakın. On yıllık 2.944. yıl sonuna kadar FED'in getireceği rakam 3! Piyasada keriz silkelemesi diye bir şey var silkelerler dikkat edin..

SGK, Avrupa Birliği destekli projesini duyurdu! 7 bin anneye ve bakıcıya 325 avro destek! İşte başvuru şartları ve detayları... SGK, Avrupa Birliği destekli projesini duyurdu! 7 bin anneye ve... Haberi Görüntüle

DOLAR NE KADAR OLACAK?

Doların 17,21 liralara gelme tahmini iyimser bile kalır. Yıl sonunda 29, 30'lar iyimser bile kalıyor. Bugün 5 Mayıs bir kenara not edin.

Enflasyon kendini ayarlayamayanların canını yaktı. Erdoğan 'azıcık canımızı yaktı, nedir bu şükürsüzlük' dedi. Şimdi o cık cıklara bakalım. 

Benim gıda ve ısınma payım diğerlerine göre daha yüksek. Benim tahminime göre emeklinin aldığı para 4 ayda yüzde 68 eridi. Yani 2900 lira eridi. Bunun nesine şükürsüzlük deriz anlamıyorum."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading