Yandex Metrica

Tesla indirim haberini duyurdu: Elektrikli otomobil devi için sıraya girdiler!

Tesla indirim haberini duyurdu: Elektrikli otomobil devi için sıraya girdiler!

Elon Musk'ın sahibi olduğu elektrikli otomobil üreticisi Tesla, yeni indirim kampanyasını duyurdu. Tesla, Çin, Almanya ve ABD gibi pazarlarda tüm modellerinde büyük indirim yaptı.  

Dünya

03.05.2024, 21:00

Çinli otomobil üreticilerinin adeta kabusu olan Tesla, elektrikli araç fiyatlarını tekrardan güncelleyerek indirim kararı aldıklarını duyurdu. Tesla'nın resmi internet sitesi üzerinde Çin'de satış fiyatı 14 bin yuan (1932 dolar) olan Model 3'ün fiyatı yaklaşık olarak 32 bin dolar düşürüldü.

Almanya'da ise Model 3'ün fiyatı 42 bin 990 eurodan 40 bin 990 euroya düşürüldü. Tesla şirketi ABD'de ise Model Y, Model X ve Model S araçlarının fiyatlarında 2 bin dolar indirim uyguladı.

Myammar'da Cunta karşıtları kurşuna dizildi: İşte ölümcül pusudan görüntüler Myammar'da Cunta karşıtları kurşuna dizildi: İşte ölümcül pusudan görüntüler Haberi Görüntüle

TESLA'NIN SATIŞLARI İLK DEFA GERİLEDİ

Tesla'nın nisan ayında açıkladığı 2024 yılının ilk çeyreğine dair bilanço verileri, şirketin otomobil teslimatları ilk çeyrekte, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 8,5 gerileme yaşadı. 

Tesla, bu gerilemenin ardından ABD, Çin ve Almanya pazarlarında araç modellerinde indirim kararı aldı. Bu yıl ilk çeyrekte 386 bin 810 araç teslim edilirken, geçtiğimiz yıl aynı dönem 422 bin 875 araç teslim etmişti.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Loading