Yandex Metrica

Vatandaşlar dikkat: Borçlarınız varsa devlet açıklama yaptı: Borç affı ile o ödemeler için müjde

Vatandaşlar dikkat: Borçlarınız varsa devlet açıklama yaptı: Borç affı ile o ödemeler için müjde

Devlete borcu olan vatandaşlar için müjde niteliğinde bir açıklama geldi. Vergi cezaları, trafik, askerlik, nüfus, köprü, cezaları ve daha önce yapılandırma kapsamına dahil edilmeyen ceza ve vergileri olan vatandaşlar faydalanabilecek.

Ekonomi

11.02.2024, 23:23

Borç yapılandırma devlet tarafından vergi cezaları, trafik, askerlik, nüfus, köprü, cezaları ve daha önce yapılandırma kapsamına dahil edilmeyen ceza ve vergileri olan vatandaşlara ödeme kolaylığı için yapılan bir düzenlemedir. Bu tür borcu olan vatandaşlar için yeni düzenleme yapılacağı bilgisi verildi. Herhangi bir ihlal durumunda vatandaşlara kesilen cezalar, vergi borçlar ve diğer cezalar ile ilgili yapılacak düzenlemenin detayları belli oldu. Peki borç yapılandırma kimleri kapsıyor?

Devlete borcu olan vatandaşlar bazen bu borçları ödemekte zorluk çekerken devlet tarafından yapılan düzenleme ile vatandaşların borçlarını ödemeleri için kolaylık sağlanıyor. İşte devlet tarafından vatandaşların borçlarını ödemeleri için sağlanan kolaylıklar ve detayları...

Araç sahiplerini ilgilendiriyor! Yeni düzenleme 1 Ocak itibarıyla yürürlüğe girecek Araç sahiplerini ilgilendiriyor! Yeni düzenleme 1 Ocak itibarıyla yürürlüğe girecek Haberi Görüntüle

O CEZALAR İÇİN ÖDENEN MİKTAR İADE EDİLECEK

Pandemi döneminde kesilen cezaların ile ilgili son dakika gelişmeler yaşandı. Yapılan düzenleme ile birlikte 321 bin 380 kişiye pandemi döneminde kesilen cezaları ödeyen kişilere paralar iade edileceği konusunda bilgi paylaşımı yapıldı. Bu durumda toplam olarak 309 milyon TL civarında kesilen cezalar geri iade edileceği müjdesi verildi.

Bilindiği üzere pandemi döneminde sokağa çıkma yasağını ve maske takma kurallarını ihlal neden kişilere idari para ceza kesilmişti. Anayasa Mahkemesi, ödenmiş olan cezaların iade edilmemesi kararının iptal ettiğini ve 309 milyon TL’lik tutarın geri iade edileceği ile ilgili önemli açıklamalar yapıldı.

Gelecek 10 yılın en çok tercih edilen meslekleri açıklandı! Çalışma Bakan Işıkhan geleceğin mesleklerini duyurdu! Gelecek 10 yılın en çok tercih edilen meslekleri açıklandı! Çalışma... Haberi Görüntüle

VERGİ AFFI NE ZAMAN YÜRÜRLÜĞE GİRİYOR?

Yapılan son açıklamadan edilen bilgilere göre tüm vergi cezaları, trafik, askerlik, nüfus, köprü, otoyol kaçak geçiş cezaları ve daha önce yapılandırma kapsamına dahil edilmeyen adli para cezaları, idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları ve destekleme primi borçların yapılandırma kapsamına dahil edildiği bilgisi verildi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaşanan mağduriyet nedeniyle Vergi Usul Kanunu göre yapılacak olan başvuru işlemleri ayrıca ödenecek taksitlerin süreleri birer ay uzatılacağı müjdesi verildi.

Vergi borcu olan kişilere yapılandırma işlemlerini Gelir İdaresi Başkanlığının resmi internet sitesi aracılığıyla borç yapılandırma işlemlerini yapabilir. Yapılandırma işlemleri için Gelir İdaresi Başkanlığı resmi web sitesine kullanıcı kodu ve şifre ile e-Devlet şifresi ile giriş yapılacağı gibi, e-Devlet uygulaması aracılığıyla da İnteraktif Vergi Dairesi sistemine giriş yaptıktan sonra vergi ve ceza borcu yapılandırma işlemleri gerçekleştirilebilir.


Loading