Yandex Metrica

Türk-İş son noktayı koydu! Asgari ücret belli oldu, Cumhurbaşkanımız biliyor

Türk-İş son noktayı koydu! Asgari ücret belli oldu, Cumhurbaşkanımız biliyor

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret 2022 zammı için kamuoyuna bir rakam söylememeye özen gösterdiklerini belirtti. Atalay, 'Bu rakamı Maliye Bakanı biliyor, Çalışma Bakanı biliyor, Sayın Cumhurbaşkanımız da biliyor' ifadesini kullandı.

Ekonomi

05.04.2024, 05:57

Yeni yılda geçerli olacak asgari ücret rakamının bir buçuk aydır gündemde olduğunu dile getiren Atalay, şöyle konuştu:

Cem Yılmaz ne kadar, kaç TL nafaka veriyor? Cem Yılmaz'dan nafaka açıklaması Cem Yılmaz ne kadar, kaç TL nafaka veriyor? Cem Yılmaz'dan... Haberi Görüntüle

'DAYANIŞMA İÇERİSİNDE OLACAĞIZ'

"Asgari ücreti konuşmaya başladığımız zaman dolar 8,5 liraydı. Şimdi dolar 12 lirayı geçti. Sebebini de anlamış değilim. Bu ülkede hepimizin yapacağı bir şey var, dayanışma içerisinde olacağız, sıkıntılarımızı paylaşacağız.

Asgari ücretin bir tarafı Türk-İş beş kişi, bir tarafı işverenlerimiz beş kişi, bir tarafta bakanlığımız beş kişi. Buna katılmıyorum. Antidemokratik bir kurum bu. 12 Eylül'den kalma. Aynısı Yüksek Hakem Kurulu'nda var. Askerin yaptığı anayasanın bedelini ödüyoruz. Biz ne zaman kendimiz bir anayasa yaparsak o zaman olur. Öyle bir anayasa yapalım, kadın yapsın, emekli yapsın, işçi yapsın, çiftçi yapsın. Bu anayasaya hepimizin ihtiyacı var."

türk-iş

Asgari ücrete zam yok ama... Çalışanlara müjde başka şekilde gelebilir Asgari ücrete zam yok ama... Çalışanlara müjde başka şekilde gelebilir Haberi Görüntüle

'YETKİLİLERE İSTEDİĞİMİZ RAKAMI SÖYLEDİK'

Asgari ücret konusunda kamuoyuna bir rakam söylememeye özen gösterdiğini ifade eden Atalay, şunları kaydetti:

"Biz bir rakam söylüyoruz ama yetkililere söylüyoruz. Bu rakamı Maliye Bakanı biliyor, Çalışma Bakanı biliyor, Sayın Cumhurbaşkanımız da biliyor. Bunu kamuoyunda söylediğimiz zaman kendimizi bağlıyoruz.

İki yıl önce bir rakam söyledim, o dönemde 70 lira eksik verdiler bize. İşveren, 'Türk-İş'in dediği rakam ortada' diyerek 70 lira vermedi. Makul bir rakamda buluşmak lazım. Bu paranın altında işçi çalıştıramazsın. Bu rakam icrayı, evlenmeyi, boşanmayı ilgilendiriyor. Son yıllarda 7 milyon insan bu rakamla geçiniyor, daha doğrusu geçinemiyor."
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading