Yandex Metrica

Asgari ücrete zam yok ama... Çalışanlara müjde başka şekilde gelebilir

Asgari ücrete zam yok ama... Çalışanlara müjde başka şekilde gelebilir

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın "Temmuz ayında asgari ücrete zam olmayacak" açıklamasının ardından karamsarlığa kapılan çalışanlara müjde hiç beklemedikleri bir yerden gelebilir. 

Ekonomi

23.04.2024, 19:15

Yüksek enflasyon ve dolar kurunda yaşanan artışlar nedeniyle milyonlarca asgari ücretli çalışan hükümetten gelecek olan asgari ücret zam kararına gözünü dikmişti. Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Bakan Işıkhan ise, Temmuz ayında asgari ücrete zam olmayacağı belirterek çalışanların beklentilerini suya düşürdü.

Ara zam kapılarını kapatan hükümet ise çalışanlara özel formüller getirmeyi planlıyor. Kulis kaynaklarından gelen bilgilere göre ara zam defterini kapatan hükümet çalışanları sosyal olarak destekleyecek. Peki 16 milyon asgari ücretli nasıl desteklenecek?

Bakan Işıkhan açıkladı: Temmuz'da asgari ücrete ara zam yok! Bakan Işıkhan açıkladı: Temmuz'da asgari ücrete ara zam yok! Haberi Görüntüle

ASGARİ ÜCRETLİLERE SOSYAL DESTEK

Kulis bilgilerinden sızdırılan ilk bilgilere göre asgari ücretle çalışan vatandaşlar ulaşım ve gıda desteği alacak. Söz konusu destek kapsamında asgari ücretle çalıştığını bildiren çalışanlar yüzde 50 ulaşım indirimi, hediye gıda kartları ile desteklecek. 

Sosyal devlet kapsamında vatandaşının yanında olmaya devam eden Türkiye, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talımatıyla yeni asgari ücret destek programını hayata almaya başlayacak. Ekonomi yöneticilerine kesin talimat veren Erdoğan süreci yakın takip edeceği gelen bilgiler arasında yer aldı.

Motorine indirim mi geliyor 23 Nisan? Motorine bugün indirim var mı, işte güncel akaryakıt fiyatları Motorine indirim mi geliyor 23 Nisan? Motorine bugün indirim var... Haberi Görüntüle

ASGARİ ÜCRETE DEVLET DESTEĞİ OLUR MU?

Temmuz ayında komisyonun kurulmayacağını resmen açıklayan Bakan Işıkhan, asgari ücrete devlet desteği olup, olmayacağı konusu ise açıkta bıraktı. Aktarılan kulis bilgilerine göre asgari ücret için komisyon kurulmayacak fakat 3 aylık sürede enflasyon bazlı ek devlet desteği gelebilir.

2024 Fitch ve Moody's Türkiye kredi notu ne zaman açıklanacak? Türkiye'nin kredi notu kaç? 2024 Fitch ve Moody's Türkiye kredi notu ne zaman açıklanacak?... Haberi Görüntüle

2024 ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

Bu yılın başında açıklanan net asgari ücret 17.002 TL brüt ücret ise 20 bin 2 TL oldu. Asgari ücret döviz bazlı tarihinde ilk kez 570 doları aştı.

Renault Duster üretim yeri neresi olacak, Bursa mı? Renault Duster kaç para, özellikleri ne? Renault Duster üretim yeri neresi olacak, Bursa mı? Renault Duster... Haberi Görüntüle

BAKAN IŞIKHAN'DAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Bakan Işıkhan "Asgari ücrete ara zam gündemde yok. Böyle bir konu gündemimizde yok. Başta nasıl karar aldıysak öyle." ifadelerini kullanmıştı.

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri dikkat! Hesaplama yöntemi değişti: Maaş zamları aynı olacak SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri dikkat! Hesaplama yöntemi değişti:... Haberi Görüntüle

EMEKLİ VE MEMUR MAAŞLARINA ZAM OLACAK MI?

Emekli maaşlarına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Işıkhan, "En düşük emekli aylığı 10 bin lira. Zaten temmuz ayında enflasyondan ya da sözleşmeden kaynaklanan farklar emekli aylıklarına yansıtılacak. Bunun dışında asgari ücrete herhangi bir ara zam, toplantı düşünmüyoruz." dedi.

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Loading