Yandex Metrica

Sitede Ara

TCMB faizi yükseltme kararı aldı! Uzman isimden dolar ve altının gidişatı için uyarı: Sert çakılacak!

TCMB faizi yükseltme kararı aldı! Uzman isimden dolar ve altının gidişatı için uyarı: Sert çakılacak!

TCMB (Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası), faiz kararının yükselteceğini açıklamasının ardından altın ve dolar yön değiştirmeye başladı. Merkez Bankası’nın faizi yükseltmesinden sonra altın rekor kırmayı bırakırken borsa endeksi de 9 bin puan gerilemeye başladı.   

Ekonomi

04.04.2024, 05:08

Türkiye'de en fazla tercih ettiği yatırım araçlarından altın ve doların gidişatına dair merak büyürken uzman isim yatırımcıları uyardı. 

Günlük 150.000 metreküp doğalgaz çıkacak! Denizin altı rezerv kaynıyor: TPOA sondaj çalışmalarına başladı Günlük 150.000 metreküp doğalgaz çıkacak! Denizin altı rezerv kaynıyor: TPOA... Haberi Görüntüle

TCMB FAİZİ YÜKSELTTİ 

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın açıkladığı faiz kararı sonrasında altın ve doların gidişatı merak ediliyor. 500 baz puan artış kararından sonra Merkez Bankası faiz oranını yüzde 50’ye çıkarttı. Kararın ardından altın, dolar ve euronun sert bir düşüş yaşadığı görüldü. Yatırımcıları endişelendiren bu duruma dair uzman görüşleri merak ediliyor. 

Merkez Bankası'nın faiz kararı yarın belli olacak! Faiz artışı devam edecek mi? İşte ekonomistlerin tahminleri... Merkez Bankası'nın faiz kararı yarın belli olacak! Faiz artışı devam... Haberi Görüntüle

BORSA FAİZ ARTTIRIMINDA HANGİ YÖNDE ETKİLENECEK? 

Merkez Bankası faiz artırımının yüzde 50 olmasından sonra Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, 9 bin puandan fazla düştü. Borsadaki gidişatı nasıl etkileyeceğini merak eden vatandaşlara Ekonomist Hikmet Baydar açıklamada bulundu. Yaptığı açıklamada vatandaşların endişe edeceği bir durum olmadığını belirten Ekonomist Hikmet Baydar, ufak bir alımda dahi borsada fiyatların yükseleceğini söyledi. 

Trafik sigortasında yeni dönem: Her ay maliyet endeksine göre belirlenecek! Trafik sigortasında yeni dönem: Her ay maliyet endeksine göre belirlenecek! Haberi Görüntüle

ALTIN DÜŞECEK Mİ YÜKSELECEK Mİ? 

FED’in açıkladığı faiz kararı beklentilerin üzerinde çıktı ve faiz indirimi beklenirken piyasa dengesi şaştı. Altın satışlarını etkileyen faiz kararından sonra analizler araştırılmaya başlandı. Altın satışlarının etkilenmesine rağmen ONS altın için herhangi bir gerileme gözlemlenmedi. ONS altın fiyatları 2200 dolara kadar artarsa bunun uzun vadeli olmayacağını Ekonomist Hikmet Baydar açıkladı. Kısa vadede ONS altının tekrar 2 bin 105 dolar seviyelerine gerileyeceğini ifade etti. Altına borcu olan vatandaşlar içinse uzun vadede artacak fiyatların üzücü olacağı uzmanlar tarafından ifade ediliyor. Sene sonunda gram altında 4 bin TL seviyeleri bekleniyor.

Altın biriktirenler dikkat! Büyük depreme hazır olun: Altın fiyatlarında bu tarihte yer yerinden oynayacak! Altın biriktirenler dikkat! Büyük depreme hazır olun: Altın fiyatlarında bu... Haberi Görüntüle

YIL SONU DOLAR TAHMİNİ

Dolar Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz açıklamasından önce 32,4170 olarak ekranlarda izleniyordu. Faiz kararının ardından yüzde 1,2 oranında düşüş yaşayarak anında 32,0230 seviyelerine indi. Dolar ağırlıklı yatırım ve alım satım gerçekleştiren vatandaşlar doların düşmeye devam edip etmeyeceğini merak etti. Ancak faiz kararından sonra bu düşüşün uzun vadede devam etmesi beklenmiyor. Sene sonunda dolar için beklentiler 40 TL civarına ulaştı.

 

 

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Loading