Yandex Metrica

Tarım ve Kredi Kooperatifleri ayçiçeği yağı kaç lira oldu? 1 lt, 2 lt, 5 lt ayçiçek yağı fiyatlarına devasa indirim

Tarım ve Kredi Kooperatifleri ayçiçeği yağı kaç lira oldu? 1 lt, 2 lt, 5 lt ayçiçek yağı fiyatlarına devasa indirim

Milyonlarca vatandaş bu haberin gelmesini bekliyordu. Ayçiçek yağı için devasa indirim. Fırsatçılara yönelik önlem alan hükümet gümrük vergisini sıfırladı ve sıfırlanan vergi etiket fiyatlarına yansıdı. Detaylar haberimizde.

Ekonomi

23.01.2024, 20:21

Geçtiğimiz yıl Rusya-Ukrayna savaşının patlak vermesinin sonrasında dünyada meydana gelen ayçiçeği yağı sıkıntısı, ülkemizde de hissedildi. Tüm dünytayı etkisi altına alan bu savaşın başlaması ile ihracatın durması, marketlerde fiyatların yükselmesine ve stokçuluğa sebep oldu ve akabinde fiyatlar katlandı. 5 litrelik ayçiçek yağının etiket fiyatı kısa bir süre içerisinde bazı internet sitelerinde ve marketlerde 200 lirayı aştı.  Hükümet, attığı bir adım ile bu artışı durdurmak için kolları sıvadı.

2024 Mayıs ayında doğalgaz faturası gelecek mi? Bedava doğalgaz süresi uzatıldı mı? Nisan-Mayıs-Haziran-Temmuz'da doğalgaz ödenecek mi? 2024 Mayıs ayında doğalgaz faturası gelecek mi? Bedava doğalgaz süresi... Haberi Görüntüle

YÜZDE 10 İNDİRİM GELECEK

2022 yılında hükümet, ayçiçeği ürünlerinden alınan gümrük vergisini sıfırlamıştı. Bu bağlamda, kısa bir süre içerisinde etiketlere yansıdı ve fiyatlarda düşüş meydana geldi. Marketler ise yapılan düzenleme sonrası etiketleri üst üste değiştirdi. Tarım ve Kredi Kooperatifleri’nde olduğu gibi diğer marketlerde de şimdi yüzde 5 ile 10 arasında indirim meydana gelecek.

Avrupa Merkez Bankası politika faizini sabit tuttu Avrupa Merkez Bankası politika faizini sabit tuttu Haberi Görüntüle

Dizel araç sahiplerine müjdeli haber: Motorine indirim geldi! Dizel araç sahiplerine müjdeli haber: Motorine indirim geldi! Haberi Görüntüle

5 LİTRELİK YAĞ 148,50 LİRAYA DÜŞTÜ

Yüzde 10'luk indirimle 5 litrelik sıvı yağ fiyatı ise 148,50 liraya düştü. Marketlerde fiyatların düşmesinden insanlar şimdilik memnun lakin indirimin artması ve diğer ürünlere de yansıması bekleniyor.

Bir vatandaş fiyatların düşmesinden çok memnun olduğunu belirterek, "Fiyatların düşmesinden oldukça memnunuz. İnşallah diğer ürünlerde de aynı şekilde fiyatlarda düşüş görürüz" dedi. Bir başka kişi ise "Fiyatı güzel ancak biraz daha düşerse daha çok memnun oluruz" açıklamasında bulundu.

Şubat ayında bu indirim oranının artması ve indirimin yüzde 15 oranını bulması muhtemel.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading