Yandex Metrica

Avrupa Merkez Bankası politika faizini sabit tuttu

Avrupa Merkez Bankası politika faizini sabit tuttu

Avrupa Merkez Bankası, politika faizini piyasa beklentileri doğrultusunsa sabit tuttu. Mevcut oranda faiz yüzde 4.50 seviyesinde tutuldu. Faizler tüm zamanların zirvesinde kalmaya devam ediyor.  

Ekonomi

12.04.2024, 12:30

Avrupa Merkez Bankası yeni faiz kararını açıkladı. 3 temel politika faizini piyasa beklentileri doğrultusunda sabit tuttu. Faiz oranı ise yüzde 4.50 seviyesinde açıklandı.

Avrupa Merkez Bankası (ECB), fiyat baskılarının istikrara kavuştuğundan emin olana kadar gösterge mevduat faiz oranını yüzde 4.50'de sabit kalacağını belirtti. Mevduat faiz oranı yüzde 4 ve marjinal faiz oranı yüzde 4.75 olarak açıklandı.

İhtiyaç kredisi çekmek isteyenlere müjde! İslam Memiş açıkladı: BES ile kredi çekmek mümkün! İhtiyaç kredisi çekmek isteyenlere müjde! İslam Memiş açıkladı: BES ile... Haberi Görüntüle

''ÜCRET ARTIŞLARI GERİLİYOR''

Avrupa Merkez Bankası (ECB) "Enflasyon, düşük gıda ve mal fiyatları enflasyonunun etkisiyle düşmeye devam etti. Enflasyona ilişkin temel göstergelerin çoğu gevşiyor, ücret artışları yavaş yavaş geriliyor ve firmalar işgücü maliyetlerindeki artışın bir kısmını kârlarıyla karşılıyor. Finansman koşulları kısıtlayıcı olmaya ve geçmişteki faiz oranlarındaki artışlar talep üzerinde baskı yaratmaya devam ediyor, bu da enflasyonun aşağı çekilmesine yardımcı oluyor. Ancak yurt içi fiyat baskıları güçlü ve hizmet fiyatları enflasyonunu yüksek tutuyor." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading