Yandex Metrica

2024 Mayıs ayında doğalgaz faturası gelecek mi? Bedava doğalgaz süresi uzatıldı mı? Nisan-Mayıs-Haziran-Temmuz'da doğalgaz ödenecek mi?

2024 Mayıs ayında doğalgaz faturası gelecek mi? Bedava doğalgaz süresi uzatıldı mı? Nisan-Mayıs-Haziran-Temmuz'da doğalgaz ödenecek mi?

Milyonlarca kişi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararı doğrultusunda hanelerde kullanılan 25 metteküp doğalgaz ücretsiz olmuştu. Bedava doğalgaz uygulamasının süresinin 1 yıl olduğu açıklanmıştı. Mayıs ayına girerken vatandaşlar doğalgaz faturası ödeyip ödemeyeceği sorusuna yanıt arıyor. Peki 2024 Mayıs ayında doğalgaz faturası gelecek mi? Bedava doğalgaz süresi uzatıldı mı? Nisan-Mayıs-Haziran-Temmuz'da doğalgaz ödenecek mi?

Ekonomi

01.05.2024, 16:50

Ücretsiz doğalgaz desteği geçtiğimi yıl Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Karadeniz'de bulunan dev doğalgaz keşfinin ardından hanelerde kullanılan 25 metreküp doğalgaz ücretsiz olmuştu.

Vatandaşlar bu destekle faturalarını 160 TL'ye yakın daha düşük ödüyordu. Yaz aylarında ise mutfak kullanımı 25 metreküpü geçmediği için fatura ödenmiyordu.

Ücretsiz doğalgaz uygulamasında sona gelindi. Mayıs ayına sayılı günler kala 2024 Mayıs ayında doğalgaz faturası gelecek mi? Bedava doğalgaz süresi uzatıldı mı? Nisan-Mayıs-Haziran-Temmuz'da doğalgaz ödenecek mi? soruları pek çok kişi tarafından sorulmaya başlandı.

Trafik sigortasında yeni dönem: Her ay maliyet endeksine göre belirlenecek! Trafik sigortasında yeni dönem: Her ay maliyet endeksine göre belirlenecek! Haberi Görüntüle

2024 MAYIS AYINDA DOĞALGAZ FATURASI GELECEK Mİ?

Ücretsiz  25 metreküp doğalgaz desteği 1 Mayıs 2024'e kadar geçerli olacağı açıklandı. Mayıs ayından itibaren kesilen faturaların tamamı vatandaşlar tarafından ödenecek. Ancak ücretsiz doğalgaz desteğinde süre uzatma olabilir. Konuya dair henüz resmi bir açıklama gelmedi. 

KDV istismarını önlemek için adım! Bakan Şimşek'ten dikkat çeken paylaşım: Artış yapılmadı! KDV istismarını önlemek için adım! Bakan Şimşek'ten dikkat çeken paylaşım:... Haberi Görüntüle

2024 NİSAN-MAYIS-HAZİRAN-TEMMUZ DOĞALGAZ FATURASI ÖDENECEK Mİ?

25 metreküpe kadar olan doğalgaz tüketimi 1 Mayıs 2024'e kadar bedava olacak. Bu süre içinde milyonlarca haneden 1 sene boyunca 160 TL'ye yakın bir doğalgaz ücreti alınmadı. 25 metreküpe kadar olan doğalgaz tüketimi Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından karşılandı. Ancak bu uygulamanın sona ermesiyle Mayıs, Haziran ve Temmuz ayları dahil önümüzdeki aylarda doğalgaz faturası ödemesi yapılacak. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet Karakoca

TRHaber.com - Ekonomi


Loading