Yandex Metrica

Sosyal yardım ödemesi alanlara müjde! Bakanlık açıkladı: Rakamlar netleşti! PTT'den alınan ödemeler e-Devlet'te değişti

Sosyal yardım ödemesi alanlara müjde! Bakanlık açıkladı: Rakamlar netleşti! PTT'den alınan ödemeler e-Devlet'te değişti

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sosyal yardım ödemeleri PTT üzerinden yatırılmaya devam ediyor. Başvurusu onaylanan vatandaşlar ödemelerini her ay düzenli olarak alıyor. Temmuz ayı yaklaşırken milyonların gözü kulağı yapılacak ara zamda. Bakanlığın sosyal yardım ödemelerine geçtiğimiz ocak ayında zam yapılmıştı. Temmuz ayında da ikinci bir zam bekleniyor. Peki doğalgaz, aile destek, yaşlı, dul maaşı ve evde bakım maaşı ne kadar olacak?

Ekonomi

19.03.2024, 21:08

PTT'den sosyal yardım ödemesi alan vatandaşlar için yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Ocak ayında yapılan zammın ardından Temmuz'da da ikinci bir zam gelmesi bekleniyor. Her ay milyonlarca vatandaş aile destek, evde bakım, yaşlı ve dul maaşı gibi birçok alanda destek ödemesi alıyor. Bu ödemelerden faydalananlar Temmuz'da ne kadar zam yapılacağını merakla araştırıyor. 

Altın uzmanından ezber bozan tahmin: Gram altın çakılacak! Altın uzmanından ezber bozan tahmin: Gram altın çakılacak! Haberi Görüntüle

ÖDEMELER E-DEVLET ÜZERİNDEN

Hak sahipleri; doğalgaz ve elektrik tüketim destekleri ile sosyal yardım ödeme işlemlerini artık e-Devlet üzerinden gerçekleştirecek. PTT üzerinden yapılan çeşitli kurum ödemeleri için PTT iş yerlerine gitmeye gerek kalmazken; hak sahipleri ödemelerini e-Devlet üzerinden alabilecek. 

10 milyon vatandaşı ilgilendiriyor: Asgari ücrete yapılması beklenen ara zam miktarı hakkında yeni detay 10 milyon vatandaşı ilgilendiriyor: Asgari ücrete yapılması beklenen ara zam... Haberi Görüntüle

KURUM ÖDEMELERİNİN SORGULANMASI NASIL YAPILIR?

Hak sahipleri adına yapılan ödemeler; e-Devlet üzerinden "PTT üzerinden yapılan kurum ödemeleri sorgulama ve hesaba aktarma" hizmeti aracılığıyla sorgulanıyor. PTT hesaplarına ya da banka hesaplarına EFT yapılabiliyor. 

Nakit para arayışına son! O banka sıfır faizle yüksek kredi imkanı sunmaya başladı! Nakit para arayışına son! O banka sıfır faizle yüksek kredi... Haberi Görüntüle

YENİ ZAM YOLDA

Emekli ve memur maaşlarına refah payı da eklenerek maaşlara ek zam şekilde yansıyacak yeni düzenlemeler yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, alım gücünün ve refah seviyesinin artırılması yönünde talimatını verdi. İlgili bakanlıklar çalışmalarına başladı. 

AB destekli proje o illerde başlıyor! SGK'dan son dakika olarak duyuruldu: Her ay 325 euro ödeme! AB destekli proje o illerde başlıyor! SGK'dan son dakika olarak... Haberi Görüntüle

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 2023'TE YÜZDE 114 ARTTI

Ocak ayı öncesi 3 bin 500 TL olarak uygulanan en düşük emekli maaşı, yıl başında 5 bin 500 TL'ye; ardından 7 bin 500 TL'ye yükseltildi. En düşük emekli maaşındaki artış enflasyon rakamlarının çok üzerinde yüzde 114'ü aşmış oldu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading