Yandex Metrica

Son dakika: Ünlü ekonomist gram altında yeni rakamı açıkladı! 3 günde... 

Son dakika: Ünlü ekonomist gram altında yeni rakamı açıkladı! 3 günde... 

ABD enflasyon verisinin beklentilerin altında açıklanmasıyla birlikte dolar düşerken altın ve gümüş fiyatları artmaya başladı. Bunun karşısında Finans Analisti İslam Memiş, sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Ekonomi

23.01.2024, 20:03

Küresel ve yerel finans piyasaları, ABD yıllık enflasyon verisinin beklentilerin altında yani yüzde 7,7 olarak açıklanmasının ardından yükselişine başladı. Dolar verinin açıklanmasının ardından düşüş eğilimine girerken gram altın ise 1036 TL seviyesini aştı. Gümüşün gramı ise 13 TL oldu.

Finans analisti İslam Memiş, resmi sosyal medya hesabından altın, dolar ve gümüşe ilişkin yeni tahminlerini sıraladı. 

Memiş, fiyat hareketlerine dair şunları söyledi:

"Enflasyon beklentinin altında açıklandı. Borsalar coştu. Çünkü Fed’in güvercin olacağına dair iyimser beklenti arttı. Fed, faiz artırımlarını yavaşlatırsa dolar endeksinin 107 seviyesine gerilemesi, altının 1.800 dolar üzerine gümüşün 24 dolar seviyesinin üzerine yükselmesi.

Hayal kırıklığına uğratacak! Ünlü ekonomistten dolar ve altın tahmini Hayal kırıklığına uğratacak! Ünlü ekonomistten dolar ve altın tahmini Haberi Görüntüle

GRAM ALTINDA 1090 TL HEDEFİ

Gram altın güçlü direnç seviyesi olan 1.038 lira seviyesinde. Bu sefer kırar ise hedef 1.060 lira. Sonrası 1.090

Gümüş daha pozitif. Beklentim 24 dolar. Kırdığında önümüz açık. Kasım güzel geldi. 3 ay düşer, 3 günde telafi eder. Çok manipüle edilen her şeyin önü açık. Gümüş gram 13 lirayı kırdı."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading