Yandex Metrica

Son dakika: Sigara tiryakilerine kötü haber! Zam geldi

Son dakika: Sigara tiryakilerine kötü haber! Zam geldi

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayınlanan düzenlemeye göre, sarmalık kıyılmış ve fermente edilmiş diğer içeceklerde asgari maktu vergi tutarında artış yapıldı.

Ekonomi

23.01.2024, 19:09

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayınlanan düzenlemeye göre sarmalık kıyılmış tütünde ve fermente edilmiş diğer içeceklerde ÖTV artışı yapıldı.

Gabar Cudi ve Kato'nun altı petrol denizi: Peki enerji atılımı sadece Türkiye ile mi sınırlı? İşte Türkiye'nin 2030 adımları... Gabar Cudi ve Kato'nun altı petrol denizi: Peki enerji atılımı... Haberi Görüntüle

ÖTV ORANI ARTIRILDI

Buna göre, sarmalık kıyılmış tütünde geçerli ÖTV oranı yüzde 40'tan yüzde 55'e çıkarılırken bu ürünlerin maktu vergi ve asgari maktu vergi tutarlarında herhangi bir değişikliğe gidilmedi.

Kredi borcu olanlar yandı: BDDK yakın takibe alacak: Kara listeye girebilirsiniz: Kredi borcu olanlar yandı: BDDK yakın takibe alacak: Kara listeye... Haberi Görüntüle

BİR ZAM DA TÜTÜNE GELDİ

Böylece, hem yüzde 63 ÖTV'ye oranına tabi sigaradan yüzde 40 ÖTV uygulanan sarmalık kıyılmış tütüne kayışın azaltılması hem de bu kayma nedeniyle oluşacak vergi kaybının azaltılması amaçlanıyor.

Ayrıca "Fermente edilmiş diğer içeceklere" uygulanan asgari maktu ÖTV tutarlarında da değişikliğe gidildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading