Yandex Metrica

Son dakika: Merkez Bankası 'zorundayız' diyerek duyurdu! Para basacaklar

Son dakika: Merkez Bankası 'zorundayız' diyerek duyurdu! Para basacaklar

Sri Lanka'nın yaşadığı ekonomik buhran sonrasında perşembe günü göreve gelen Başbakan Ranil Wickremesinghe 2019 yılında döviz rezervlerinin 7,5 milyar dolar olduğunu fakat şu an 1 milyon dolar bulmanın bile çok zor olduğunu belirtti.

Ekonomi

23.01.2024, 19:16

Sri Lanka tarihin en büyük ekonomik krizi ile boğuşurken elektrik kesintilerinin 13 saati aşması sonrası halk protestolara başlamış, Başbakan Mahinda Rajapaksa istifa etmişti. Başbakanın istifası nedeniyle kabine de otomatik olarak feshedilmişti.

FED kritik raporu yayımladı: Savaş ve enflasyon vurgusu öne çıktı FED kritik raporu yayımladı: Savaş ve enflasyon vurgusu öne çıktı Haberi Görüntüle

'FEDAKARLIK YAPMAYA HAZIRIM'

Perşembe günü ise göreve gelen yeni Başbakan Ranil Wickremesinghe açıklamasında bu dönemde zorluklarla yüzleşmeye ve fedakarlık yapmaya hazır olduğunu dile getirdi.

Dünya Bankası o tarihi işaret etti: Gram altın, çeyrek altın rekor için gün sayıyor! Dünya Bankası o tarihi işaret etti: Gram altın, çeyrek altın... Haberi Görüntüle

MERKEZ BANKASI PARA BASACAK 

Diğer yandan Wickremesinghe açıklamasında, temel ithalat kalemleri için birkaç gün içinde en az 75 milyon dolar bulmaları gerektiğini, kamu çalışanlarının maaşları için Merkez Bankası'nın para basmak zorunda olduğunu ayrıca Sri Lanka Hava Yolları'nın özelleştirilebileceğini duyurdu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading