Yandex Metrica

Son dakika: Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu açıkladı! Yıl sonu enflasyon tahmini belli oldu

Son dakika: Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu açıkladı! Yıl sonu enflasyon tahmini belli oldu

Son dakika haberleri... Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, "Enflasyon tahmin aralığımızın orta noktaları 2023 yılı sonunda yüzde 22,3, 2024 yıl sonunda yüzde 8,8 seviyelerine tekabül etmektedir." ifadelerini kullandı.

Ekonomi

23.01.2024, 20:21

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, yılın ilk enflasyon raporunun tanıtımı amacıyla düzenlenen bilgilendirme toplantısında sunum yaptı. Kavcıoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde;

Enflasyon, bir önceki tahmin orta noktasının yaklaşık 1 puan altında gerçekleşirken, dışsal değişkenlere yönelik tahminlerimizde de çok önemli bir fark olmamıştır. Enflasyon tahminlerimizi bir ara hedef olarak değerlendiriyoruz. Liralaşma stratejimizin tüm araçlarını tahminlerimizle uyumlu bir enflasyon patikasını desteklemek için kullanmaya devam edeceğiz.

Enflasyonun ana eğilimi ile beklentilerde gözlenen ve devam edeceği öngörülen iyileşmenin 2023 yılı tahminleri üzerinde 1,4 puan aşağı yönlü etkisi oldu. Türk lirası cinsinden ithalat fiyatları ve birim iş gücü maliyetleri varsayımlarındaki güncellemeler, 2023 yılı enflasyon tahminlerini sırasıyla 0,1 ve 1,5 puan yükseltti.

Çok sert düşecek! Uzman isimden borsa ve gayrimenkul uyarısı Çok sert düşecek! Uzman isimden borsa ve gayrimenkul uyarısı Haberi Görüntüle

YIL SONU ENFLASYON TAHMİNİ BELLİ OLDU

Enflasyonun tahminlerimiz doğrultusunda 2023 yılı sonunda yüzde 20 seviyelerine ve 2024 yılı sonunda ise yüzde 10’un altına inmesiyle fiyat istikrarını kalıcı olarak tesis etme hedefimizi gerçekleştireceğiz. Enflasyon tahmin aralığımızın orta noktaları 2023 yılı sonunda yüzde 22,3, 2024 yıl sonunda yüzde 8,8 seviyelerine tekabül etmektedir. Enflasyonun ana eğilimine yönelik göstergeler, enflasyondaki belirgin yavaşlamayi teyit ediyor. Aylık enflasyon oranları, kademeli bir sekilde tarihsel ortalamalara yaklaşıyor.2023 yılı ilk yarısında mevduatta liralaşma hedefimiz yüzde 60.Kredi büyüme hızı fiyat istikrarını destekleyici yönde hedef enflasyon patikasıyla uyumlu olacak.

Piyasaları hareketli hafta bekliyor! Orta Doğu'daki  savaş piyasaları nasıl etkileyecek?  İşte ekonomi piyasasında kur ve altın fiyatlarının seyri... Piyasaları hareketli hafta bekliyor! Orta Doğu'daki savaş piyasaları nasıl etkileyecek?... Haberi Görüntüle

DİJİTAL PARA

Dijital Türk lirasının ilk pilot uygulamasını yılın ilk çeyreğinin sonu gibi denemeyi düşünüyoruz. İlk dijital parayı kullanan ülkelerin başında oluruz.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading