Yandex Metrica

Son dakika: Kırmızı ete devasa zam yolda! O hastalık tüm dengeleri değiştirdi

Son dakika: Kırmızı ete devasa zam yolda! O hastalık tüm dengeleri değiştirdi

Ülke genelinde etkili olan şap hastalığı nedeniyle Tarım ve Orman Bakanlığı harekete geçti. Hayvan pazarları kapatılarak şehirlerarası hayvan nakli yasaklandı. Hastalığın kırmızı et fiyatlarına nasıl yansıyacağı da merak konusu...

Ekonomi

23.01.2024, 20:33

Türkiye'de bazı illerde SAT-2 tipi şap virüsü görüldü. Tarım ve Orman Bakanlığı virüsün ortaya çıkmasının ardından harekete geçti. 

Bakanlığın talimatıyla ülke genelindeki hayvan pazarları kapatıldı. Alınan tedbirler istikametinde ithalat, ihracat ve kesim maksatlı sevkler dışındaki tüm hayvan hareketleri yasaklandı.

Uzmanların ve bankaların tahminleri şaşırttı: Gram altın 3.500 TL olacak! Uzmanların ve bankaların tahminleri şaşırttı: Gram altın 3.500 TL olacak! Haberi Görüntüle

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Sahada titizlikle yürütülen çalışmalar neticesinde, SAT-2 serotipi şap hastalığını taşıyan ilk vaka tespit edilmiştir. Halihazırda hastalık görülen 8 işletmede kordon-karantina dahil olmak üzere tüm tedbirler alınmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading