Yandex Metrica

Son dakika: EYT'de yeni dönem belli oldu! Kadınlar 20 yıl, erkekler...

Son dakika: EYT'de yeni dönem belli oldu! Kadınlar 20 yıl, erkekler...

Son dakika haberleri... EYT'liler Aralık ayını bekliyor. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin EYT'lilerin beklediği müjdeyi vermişti. Peki, Emeklilikte Yaşa Takılanlar için süreç nasıl işleyecek?

Ekonomi

23.01.2024, 19:52

Son dakika haberleri... Emeklilikte Yaşa Takılanlar Aralık Ayını bekliyor. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin EYT'lilere Aralık ayını işaret etmişti. SGK eski İl Müdürü/ Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Göktaş, EYT düzenlemesinden kimlerin nasıl faydalanacağı ile ilgili açıklamayı yaptı.

EYT ile ilgli formüllerin konuşulduğunu ve Bakanın açıklamaları sonrasında tek formüle odaklandıklarını belirterek, 'Tam EYT dediğimiz yani 8 Eylül 1999 ve öncesi işe girmiş olanların belli bir çalışma süresi ve prim gününü doldurduktan sonra emekli edilmesine ilişkin düzenlemeyi tam olarak hayata geçirdikleri anlaşılıyor.

Kendi işini kurana hibe desteği! 500 bin TL'ye kadar çıktı: Bakanlık duyurdu Kendi işini kurana hibe desteği! 500 bin TL'ye kadar çıktı:... Haberi Görüntüle

KADIN ÇALIŞANLARA 20 YIL ERKEKLERE 25 YIL ŞARTI

Düzenlemenin nasıl olduğunu açıklayan Göktaş, 'Prim günü biraz farklılık gösteriyordu. 8 Eylül 1999 öncesindeki duruma dönülecek ise, burada SSK'lı kadın çalışanlar için 20 yılı, erkekler için 25 doldurmak ve 5 bin prim günü doldurma şartı var' dedi.

Altına Çin etkisi! Rekor seviyelere çıkıyor: İşte güncel rakamlar Altına Çin etkisi! Rekor seviyelere çıkıyor: İşte güncel rakamlar Haberi Görüntüle

BAĞ-KUR'LU OLANLAR İÇİN EN AZ 7 BİN 20 TL

Göktaş, Bağ-Kur'lu olanlar için ise, kadın çalışanlar için 20 yıl şartı ve 7 bin 200 prim ödeme şartı. Erkeklerde 25 yıl ve 9 bin şartı arandığını söyledi.

Altın güne nasıl başladı? 26 Nisan 2024 güncel altın fiyatları Altın güne nasıl başladı? 26 Nisan 2024 güncel altın fiyatları Haberi Görüntüle

MEMURLAR İÇİN 20 YIL

Kadın memurlar için 8 Eylül 1999 öncesi işe girmiş iseler, 20 yılı doldurmaları ve 7 bin 200 prim ödemiş olmaları gerekiyor. Erkek memurlar için; 25 yılı doldurmuş olmaları ve 9 bin küsür prim ödemeleri gerektiğini belirtti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading