Yandex Metrica

Son dakika: En düşük emekli maaşı 4000 TL oldu! SSK, Bağ-Kur, emekli sandığı...

Son dakika: En düşük emekli maaşı 4000 TL oldu! SSK, Bağ-Kur, emekli sandığı...

Milyonlarca emekli ve memur maaşları için Temmuz zammında önemli gösterge olan ilk 4 aylık enflasyon oranı hesaplanırken emekli maaş zammında dikkat çeken detaylar da belli oldu. Temmuz ayı zammı ile birlikte milyonlarca vatandaşın geliri yükseleceği ifade edilirken Temmuz ayında belirleyici olacak 4 aylık enflasyon verileri dün öğlen saatlerinde açıklandı.

Ekonomi

11.03.2024, 12:22

TÜFE nisanda yüzde 7.25, yıllık bazda da yüzde 69.97’ye yükseldi. Dört aylık enflasyon yüzde 31.71 olarak gerçekleşti. Mayıs ve Haziran ayı verilerinin açıklanması ile beraber emekli maaşı zam oranı da kesinleşmiş oluyor.

Kredi kartının asgarisini ödeyenler dikkat! 18 Nisan'da duyuruldu Kredi kartının asgarisini ödeyenler dikkat! 18 Nisan'da duyuruldu Haberi Görüntüle

EMEKLİYE YÜZDE 24.71'LİK ZAM

Memur ve memur emeklileri yılda iki defa maaş, aylıklarını zamlı alıyor. Zam oranları toplu sözleşmeye göre belirleniyor, geçmiş 6 aylık enflasyondan kaynaklı fark oluşursa maaş, aylık zammına yansıyor. Memur ve memur emeklisi Temmuz’da yüzde 7 sözleşme zammı alacağı gibi dört aylık enflasyon baz alındığında memur ve emeklileri için şimdiden yüzde 24.71’lik enflasyon farkı imkanı olduğu ifade edildi.

Dizel araç sahiplerine müjdeli haber: Motorine indirim geldi! Dizel araç sahiplerine müjdeli haber: Motorine indirim geldi! Haberi Görüntüle

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 4000 TL OLUYOR

Dört aylık verilere göre memur ve emeklilerinin zam oranı da 7+24.71 olarak gerçekleşti. Yüzde 31.71’lik artışa Mayıs, Haziran enflasyonu da eklenecek. Tüm bunların yanı sıra SSK, Bağ-Kur emeklileri de aylıklarına 6 aylık enflasyon kadar zam alacak. Bu zam Temmuz ayında maaşlara yansıtılacak. Dört ay itibari ile şimdiden yüzde 31.71 oranında zam yapılacağı bildirildi.

Konu ile ilgili olarak 2000’den önce emekli olan SSK’lıların (en düşük emekli aylığı) aylığı 3 bin 292 liradan 4 bin 336 liraya çıkacağı gibi Bağ-Kur emeklisinin 2 bin 948 lira olan aylığı da 3 bin 882 liraya çıkacak. Ancak bu tutarlar garantilenmiş tutarlar değildir. Mayıs ve Haziran ayı enflasyonu da açıklandığında net zam ortaya çıkacaktır.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading