Yandex Metrica

Kredi kartının asgarisini ödeyenler dikkat! 18 Nisan'da duyuruldu

Kredi kartının asgarisini ödeyenler dikkat! 18 Nisan'da duyuruldu

Ülke genelinde kredi kartı kulananların sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Vatandaşlar anlık ihtiyaçlarını kredi kartlarından öderken, tüm borcu değiş sadece asgari tutarını ödeyerek ayı geçirmeye çalıyor. Fakat çok önemli bir uyarı geldi. İşte detaylar...

Ekonomi

27.04.2024, 14:10

Vatandaşlar anlık ihtiyaçlarını kredi kartlarından karşılarken, tüm borcu değil sadece asgari tutarını ödeyerek mantıklı bir işlem yaptıklarını sanıyorlar ama öyle değil..

Uzmanlara göre, kredi kartının ay sonu sadece asgarisini ödemek çok da mantıklı değil. Kredi kartı borucunun 3 sefer üst sütte tamamen ödenmemesi kredi kartını kullanılmaz bir hale getirirken kredi notunuda düşürüyor.

Emekliye 8 bin TL intibak zammı! SSK, Bağ-kur ve EYT'liye yeni müjde geldi Emekliye 8 bin TL intibak zammı! SSK, Bağ-kur ve EYT'liye... Haberi Görüntüle

KREDİ KULLANANLAR DİKKAT

Merkez Bankası, faiz artırım kararını her ay peş peşe açıklamaya decam ederken faiz artış kararları açıklandıkça, kredi faizlerinde de yükselmeler aynı oranda artıyor. Konuya ilişkin uzmanlar, Findeks Kredi Notunun büyük bir öneme sahip olduğunun altını çiziyor.

Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu 2024? TCMB zorunlu karşılık faiz oranı ne? Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu 2024? TCMB zorunlu... Haberi Görüntüle

KREDİ KARTLARINA TALEP ARTIYOR

Kredi notunuzu yüksek tutmak için kredi kartınızın ekstresindeki son ödeme tarihine dikkat etmelisiniz. Kredi kartınızın limitini makul bir seviyede tutmak ödeme yaparken borcunuzun tamamını ödeme şansınız daha yüksek olur.

Kredi kartındaki borcu düzenli olarak fazla ve zamanında ödemek kişinin kredi notunu artırır. Maaşınıza göre kredi kartı limitinizi ayarlayarak, ödeme planınızı ona göre düzenleyebilirsiniz.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra Ak

TRHaber.com - Ekonomi


Loading