Yandex Metrica

Son dakika: Döviz satışı başladı! Faiz kararı sonrası olağanüstü hareketlilik

Son dakika: Döviz satışı başladı! Faiz kararı sonrası olağanüstü hareketlilik

ABD Merkez Bankası'nın faiz kararının belli olmasının ardından bazı yatırım firmaları dolar satmaya başladı. Dev yatırım firmalarının dolar satışındaki gerekçesi ise Fed'in faiz politikasında ikinci aşamaya geçtiği düşüncesi...

Ekonomi

23.01.2024, 20:01

Fed geçtiğimiz gün faiz oranını bir kez daha yükseltmişti. Kasım ayı toplantısı sonrası Fed  faizleri art arda 4. kez 75 baz puan artırması dev şirketlerin dolar satmasına neden oldu.

Milyonlarca ev sahibi dikkat! 5 soruda kira beyannamesinde pişmanlık uygulaması Milyonlarca ev sahibi dikkat! 5 soruda kira beyannamesinde pişmanlık uygulaması Haberi Görüntüle

FAİZ ARTIŞ DÖNGÜSÜNDE İKİNCİ AŞAMAYA GİRİLDİ

M&G Investments dolarda uzun pozisyonlarını azaltarak Fed'in faiz artış döngüsünde "ikinci aşamaya" girdiğini öngördü. Yeni süreç, Fed'in son faiz artışlarının ve para politikasının ekonomik aktivite üzerindeki gecikmeli etkilerinin dikkate alınmasını öngörüyor.

M&G Investments Yatırım Direktörü Pierre Chartres konuyla ilgili, "Fed, verilere bağımlı ve enflasyonla mücadele konusunda kararlı olsa da gelecekte faiz oranlarında daha fazla temkinli davranması muhtemel. Döviz riski alan fonlar için dolar riskimizi azaltıyoruz" ifadelerini kullandı.

ANNELERE MAAŞ BAĞLANIYOR! SGK her ay 325 euro verecek: O illerde başlıyor ANNELERE MAAŞ BAĞLANIYOR! SGK her ay 325 euro verecek: O... Haberi Görüntüle

DOLARDA BELİRSİZLİK ARTTI

Fed'in faiz oranlarını agresif bir şekilde yükseltmesiyle dolar bu yıl kayda değer bir yükseliş yaşasa da yatırımcıların ABD'nin para politikasını anlamaya çalışmasıyla ne yöne ilerleyeceğine dair görünüm belirsizleşmeye başladı.

Fed Başkanı Jerome Powell, Çarşamba günü yetkililerin politikanın gecikmeli etkisini izlediğini söyleyerek piyasaları alt üst etmiş ancak hemen ardından sıkılaştırma döngüsünü durdurmayı düşünmek için "çok erken" olduğunu eklemişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading