Yandex Metrica

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret müjdesi: Dar gelirlilerin üzerindeki yükü hafifleteceğiz

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret müjdesi: Dar gelirlilerin üzerindeki yükü hafifleteceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında 2022 asgari ücret konusunda açıklama yaptı. 'Dar gelirlilerin üzerindeki yükü hafifleteceğiz' diyen Erdoğan, önemli mesajlar verdi.

Ekonomi

23.01.2024, 18:19

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında 2022 asgari ücret konusunda açıklama yaptı. 'Dar gelirlilerin üzerindeki yükü hafifleteceğiz' diyen Erdoğan, önemli mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın asgari ücret açıklamasından öne çıkanlar şu şekilde:

Türkiye siyasi ve ekonomik olarak tarihinin en kritik kavşaklarından birine ulaşmıştır. Bir yanda büyük ve güçlü Türkiye'ye giden yol diğer tarafta eski Türkiye'ye giden yol var. Ülkemizi 2023 yolunda tutmaya çalışırken birileri de öteki yolu zorluyor. Gezi olaylarından itibaren yaşadığımız olayların ekonomik sonuçları da oluyor. Ekonomimiz doğrudan saldırı altına alındı. 2018 ağustosundan itibaren Türk ekonomisini tamamen çökertmeye yönelinen saldırılar yaşadık. Küresel salgın krizinin tetiklediği gelişmeler bize bu tuzakları kuranları daha beter durumlara düşmüştür.

BIST 100 güne yükselişle başladı! 25 Nisan hangi hisse senetleri yükselişte? BIST 100 güne yükselişle başladı! 25 Nisan hangi hisse senetleri... Haberi Görüntüle

PARLAK BİR GELECEK BİZİ BEKLİYOR

Gelişmiş ülkeler 2. Dünya Savaşı sonrasının en büyük ekonomik buhranının eşiğindedir. Biz bu vahim tablo içinde geçen 19 yılda kazandırdığımız güçlü altyapı sayesinde üretim, ihracat, istihdamımızla iyi bir yerde duruyoruz. Şayet, 2022'yi ve 2023'ü herhangi bir kırılmaya meydan vermeden geride bırakabilirsek önümüzde çok parlak bir gelecek bizi bekliyor. Küresel düzeydeki fahiş artışlar sebebiyle birim maliyetleri 3-4 kat artan, doğalgaz, elektrik, akaryakıt gibi fiyatları kontrol altında tutuyoruz. Doğalgazı maliyetinin 4'te 1'i, elektriği maliyetinin yarısına konutlara ulaştırıyoruz.

erdoğan asgari ücret

Bakan Şimşek: Yatırımcılardan Türkiye'ye çok güçlü bir ilgi var Bakan Şimşek: Yatırımcılardan Türkiye'ye çok güçlü bir ilgi var Haberi Görüntüle

ASGARİ ÜCRET MÜJDESİ

Akaryakıtı Avrupa'nın en ucuz fiyatları ile biz sunuyoruz. Yüksek oranlı zamlarla çalışanlarımızı enflasyona ezdirmemek için gereken çabayı gösteriyoruz. Asgari ücreti de benzer bir anlayışla tespit ederek, dar gelirlerinin üzerindeki yükü olabildiğince hafifleteceğiz.

Sahte altın alarmı! Darphane uyardı: Vatandaşlar ve kuyumcular bunlara dikkat etmeli Sahte altın alarmı! Darphane uyardı: Vatandaşlar ve kuyumcular bunlara dikkat... Haberi Görüntüle

'FAİZİ SAVUNANLA BERABER OLAMAM'

Beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar, kusur bakmasınlar. Bu yolda ben, faizi savunanla beraber olamam, olmam. Gelişmiş ülkeler 2. Dünya Savaşı sonrasının en büyük ekonomik buhranının eşiğindedir. Bunu sosyal ve siyasi krizlerin izleyeceği aşikardır. Faizle enflasyonla mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim. Bu görevde oldukça faizle mücadelem sürecek.

10 milyon vatandaşı ilgilendiriyor: Asgari ücrete yapılması beklenen ara zam miktarı hakkında yeni detay 10 milyon vatandaşı ilgilendiriyor: Asgari ücrete yapılması beklenen ara zam... Haberi Görüntüle

MERKEZ BANKASI'NIN FAİZ KARARI

Grup toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın açıklanacak faiz kararına ilişkin bir soruya da yanıt verdi. Erdoğan, "Merkez Bankası bağımsız değil mi? Bağımsızlığını konuşuyorsunuz, bırakın da bağımsız olarak kararını versin" ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading