Yandex Metrica

Sitede Ara

Sahte altın alarmı! Darphane uyardı: Vatandaşlar ve kuyumcular bunlara dikkat etmeli

Sahte altın alarmı! Darphane uyardı: Vatandaşlar ve kuyumcular bunlara dikkat etmeli

Altın, yatırımcılar arasında güvenli liman olarak kabul edilirken, son zamanlarda önemli bir gelişme yaşandı. Darphanelerden konuyla ilgili uyarılar gelirken, bazı kuyumcuların bilerek sahte altınları sattığı ortaya çıktı. Bu nedenle yatırımcılar, aldıkları altınları dikkatle kontrol etmeli ve sahte altınlar konusunda dikkatli olmalıdır.
 

Ekonomi

27.04.2024, 20:22

Son zamanlarda altın fiyatlarında rekor üstüne rekor kırılırken, bu durum altın üretiminde de bir artışa neden oldu. Ancak bu artışla birlikte özellikle küçük atölyelerde sahte altın üretiminin arttığı bildiriliyor. Darphane Genel Müdürü Abdullah Yasir Şahin, "Bazı kuyumcular da bu ürünleri sahte olduğunu bile bile alıyor ve vatandaşlarımıza satıyor" belirtti. Bu durum, altın alımında dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor.

IMF'den Türkiye açıklaması: 'Herhangi bir IMF programına ilişkin görüşme yok' IMF'den Türkiye açıklaması: 'Herhangi bir IMF programına ilişkin görüşme yok' Haberi Görüntüle

SAHTE ALTIN ALARMI

Son günlerde Ekonomim dergisinde yer alan bir habere göre, çeşitli sebeplerden dolayı altın fiyatlarında ton başına ciddi artışlar yaşanıyor ve her gün yeni rekorlar kırılıyor. Bu durum, iç piyasada merdiven altı altın üretimi yapan sahtekarları harekete geçiriyor ve bu durum vatandaşların mağdur olmasına neden oluyor.

Akaryakıt fiyatlarında son durum! 16 Nisan 2024 benzin ve motorin kaç TL oldu? Akaryakıt fiyatlarında son durum! 16 Nisan 2024 benzin ve motorin... Haberi Görüntüle

DARHANE UYARDI

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürü Abdullah Yasir Şahin, konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulunarak, son zamanlarda merdiven altı üretimin arttığını belirtti ve şu açıklamayı yaptı:

“Cumhuriyet altınları 916.66 milyem yani 22 ayardır. Sahteciler ürünün içerisindeki saf altın miktarını düşürerek ayarıyla oynuyor; 22 ayar olması gereken ürünü aslında daha düşük ayarda üretiyorlar” dedi. Bu altınların küçük atölye tarzı yerlerde, amatör bir şekilde ve küçük makineler ile üretilebildiği bilgisini veren Şahin, “Üretici ayarını düşük yaptığı için kuyumculara da daha düşük fiyattan satabiliyor. Bu küçük marjları kâr olarak gören bazı kuyumcular da bu ürünleri sahte olduğunu bile bile alıyor ve vatandaşlarımıza satıyor.”

Fırsatçıların soluğu kesilecek: Fahiş fiyatlara işyeri kapatma cezası! Fırsatçıların soluğu kesilecek: Fahiş fiyatlara işyeri kapatma cezası! Haberi Görüntüle

"DARPHANE ÜRETİMİ OLMAYAN CUMHURİYET ALTINLARININ TAMAMI SAHTE ALTINDIR"

Şahin, ayarıyla oynanan altınların "sahte altın" olarak tanımlandığını vurgulayarak, "Darphane üretimi olmayan cumhuriyet altınlarının tamamı sahte altındır. Bunu net ifadeyle belirtebiliriz. Ayarının düşürülmesine rağmen yüksek ayardan satılan ürünlerde vatandaşımız daha fazla para vermiş oluyor. Birinci zarar ettiği yer burası" şeklinde konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İbrahim TURNA

TRHaber.com - Ekonomi


Loading