Yandex Metrica

Sitede Ara

Son dakika: Brent petrol yeniden zirve yaptı! 54 TL birden yükseldi

Son dakika: Brent petrol yeniden zirve yaptı! 54 TL birden yükseldi

Dün 97,42 dolar seviyelerine kadar çıkan brent petrol fiyatı günü 96,59 dolar seviyelerinde kapatmıştı. Bugün 96,02 dolarla güne başlayan brent petrol düne göre yüzde 0,6 oranında düşüş yaşadı.

Ekonomi

23.01.2024, 19:41

Brent petrol güne 96,02 dolar seviyelerinden başladı. Dün günü 96,59 dolarla kapatan brent petrolde yüzde 0,6 oranında azalış görüldü. 93 dolar (54 TL) seviyelerinden artışa tekrar geçen brent petrolde artışın devam edeceği düşünülüyor. 

TL zorunlu karşılık faizi yükseltilirse ne olur? Zorunlu karşılık oranı artarsa mevduat faizleri yükselir mi, düşer mi? TL zorunlu karşılık faizi yükseltilirse ne olur? Zorunlu karşılık oranı... Haberi Görüntüle

OPEC PETROL ARZINI ARTIRMAYI PLANLIYOR 

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubunun planlanan üretim artışı da fiyatları baskılıyor. Grup, 3 Ağustos'taki toplantısında petrol üretimini eylülde günlük 100 bin varil artırma kararı almıştı. OPEC+ bir sonraki toplantısını 5 Eylül'de gerçekleştirecek.

Kakao krizi neden var 2024? Çikolata fiyatları zamlanacak mı, neden? Kakao krizi neden var 2024? Çikolata fiyatları zamlanacak mı, neden? Haberi Görüntüle

ABD PETROL İHRACATINI ARTIRIYOR 

Ayrıca, ABD'nin rekor ham petrol ihracatı, Libya'da üretimin yeniden başlaması ve Rusya ile İran'dan az da olsa devam eden ihracat, küresel arz daralması endişelerini hafifleterek fiyatları baskılıyor.

Libya Ulusal Petrol Şirketi, ülkedeki petrol üretiminin günlük 1 milyon 200 bin varilin üzerine çıktığını, İran ise nükleer müzakerelerin sonuçlandığını ve anlaşma sürecinin başladığını duyurmuştu.

Tesla indirim haberini duyurdu: Elektrikli otomobil devi için sıraya girdiler! Tesla indirim haberini duyurdu: Elektrikli otomobil devi için sıraya girdiler! Haberi Görüntüle

NÜKLEER ANLAŞMA PETROL FİYATLARINI ETKİLİYOR 

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, dün yaptığı açıklamada, nükleer anlaşma konusunda ABD'nin yanıtını beklediklerini belirterek, "İran'ın anlaşmadaki ekonomik çıkarlarının sağlanması ve kırmızı çizgilerine riayet edilmesi halinde Viyana'da yeni bir aşamaya gireceğiz." dedi.

Öte yandan, ABD'nin petrol stoklarında geçen hafta beklenenden fazla düşüş olması fiyatların aşağı yönlü hareketini kısıtlıyor. Stoklar, ülkenin geçen hafta günde 5 milyon varillik rekor petrol ihracatı yapmasıyla keskin bir şekilde düşmüştü.

Brent petrolde teknik olarak 96,30 ile 96,45 dolar aralığının direnç, 95,94 ile 95,73 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading