Yandex Metrica

Sitede Ara

Son dakika: Asgari ücrette 2. zam dönemi! AK Parti 'son karar' deyip duyurdu

Son dakika: Asgari ücrette 2. zam dönemi! AK Parti 'son karar' deyip duyurdu

AK Parti MKYK Üyesi Şamil Tayyar, asgari ücrete ikinci bir zammın yapılıp yapılmayacağı konusuna ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı.

Ekonomi

23.01.2024, 19:03

AK Parti MKYK Üyesi Şamil Tayyar, asgari ücrete ikinci zammın yapılabileceğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde basın meshuplarına açıklamalar yapan Vedat Bilgin, tarihin en yüksek zammını yaptıklarını ve ikinci bir zammın olmayacağı yönünde açıklamalar yapmıştı. AK Partili Şamir Tayyar ise farklı konuşarak son kararın Cumhurbaşkanı Erdoğan'da olduğunu açıkladı. 

Son dakika: Simit fiyatında yeni dönem! Bakanlığın onayı zorunlu hale geldi Son dakika: Simit fiyatında yeni dönem! Bakanlığın onayı zorunlu hale... Haberi Görüntüle

'EMEKLİ İKRAMİYELERİNE DE ZAM YAPILABİLİR'

Beyaz Tv'de ekranlara gelen Akılda Kalsın programında konuşan Şamil Tayyar, emekli ikramiyelerine de zam yapılabileceğini belirtti.

İşte Şamil Tayyar'ın açıklamaları:

Zaten biz Mart’ın sonundayız. Önümüzde 3 aylık bir süreç var. İşveren ve işçi temsilcilerinin olduğu bir kurum oturuyor karar veriyor. İş Cumhurbaşkanına gidiyor. Ben zamanı geldiğinde Cumhurbaşkanımızın bu değerlendirmeyi yapacağını düşünüyorum. 15-20 gün içinde bu mesele çözülür. Diğer tarafta emekli ikramiyesinde de artış olması gerektiği düşünenlerdenim. Karar verici ben değilim. Hükümet ayrı parti ayrıdır. Biz siyaset kurumu olarak önerilerimizi söyleriz. İnşallah Cumhurbaşkanımız bu konu da talimat verirse durum çözülür.

Dolar 7 lira birden düşecek! Ünlü ekonomistten faiz açıklaması Dolar 7 lira birden düşecek! Ünlü ekonomistten faiz açıklaması Haberi Görüntüle

ASGARİ ÜCRET 2022 NE KADAR?

Asgari ücret Ocak ayında yapılan zam sonrası 4 bin 253 TL'ye çıkmış ve cumhuriyet tarihinin en yüksek zammı yapılmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading