Yandex Metrica

SGK'dan emeklilere tatil müjdesi! Başvuran herkes bedava Kaplıcalara gidecek

SGK'dan emeklilere tatil müjdesi! Başvuran herkes bedava Kaplıcalara gidecek

SGK'nın emeklilere ücretsiz kaplıca tatili vatandaşlar tarafından büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Emekliler, SGK'nin web sitesinden ücretsiz tatil yapabilecekleri lokasyonları araştırıyor. 

Ekonomi

23.04.2024, 21:26

SGK’nın resmi web sitesinde Sağlık Uygulamaları tebliğinde yer alan ifadelere göre emeklilere ücretsiz kaplıca tatili yapılacak tesislerinin listesi yayınlandı. Emekliler 2022 yılında hangi kaplıca, otel ve benzeri tesislerde ücretsiz tatil yapabilecek?

Düğün yapacaklar dikkat! Gram altın ve çeyrek altın rekor diyecek: Uzman ekonomist altın için tarih verdi Düğün yapacaklar dikkat! Gram altın ve çeyrek altın rekor diyecek:... Haberi Görüntüle

BAKANLIK TARAFINDAN İZİN VERİLEN KAPLICALARDA HİZMET ALINMALI

SGK’nın web sitesinde yer alan tebliğe göre “Kaplıca tedavisine gerek görülenler, Sağlık Bakanlığınca işletme izni verilen kaplıca tesislerine müracaat edebilirler. Sağlık Bakanlığınca işletme izni verilmeyen kaplıcalarda tedavi görenlerin, kaplıca tedavilerine ait bedeller Kurumca karşılanmaz.” ifadeleri öne çıkıyor. Bu kapsamda emekliler SGK tarafından kaplıca tatil ödemesi alabilmek için öncelikle bakanlık tarafından izin verilmiş kaplıcalardan hizmet alması gerekiyor. Dolayısıyla sağlık bakanlığı tarafından izin verilmemiş bir kaplıca tesisini tercih eden emekliler tüm tatil giderlerini kendileri karşılamak durumunda kalıyor.

Dünya Bankası o tarihi işaret etti: Gram altın, çeyrek altın rekor için gün sayıyor! Dünya Bankası o tarihi işaret etti: Gram altın, çeyrek altın... Haberi Görüntüle

21 GÜN BOYUNCA ÖDEME YAPIYOR

SGK belirli koşulları taşıyıp aynı zamanda işletme izni bulunan tesislere giden emeklilerin kaplıca tatil ücretlerini karşılıyor. SGK kaplıca tedavisi için günlük yararlanılabilecek tutar 16 TL’dir. En fazla 21 gün boyunca bu ödemeyi yapan SGK, bu sürenin devamındaki tatiller için emeklilere herhangi bir ödeme yapmıyor. Emekli vatandaşların bu fırsattan yararlanabilmeleri için öncelikle muayene oldukları hastaneden kaplıca tedavisi için sağlık kurulu raporu alması gerekiyor.

Kaplıcayı öneren doktordan rapor alan emekliler günde 16 TL kaplıca masrafını SGK tarafından karşılatıyor. Raporun 6 ay süreli olması sebebiyle, alındıktan sonra 6 aylık süre dolmadan kaplıca tesisine gitmek gerekiyor. Kaplıcaların SGK resmi web sitesinde belirtilen tesislerden biri olması zorunlu olup aynı zamanda hastayla birlikte diğer aile bireyleri de bu imkandan yararlanabiliyor.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0


Loading