Yandex Metrica

Sahibinden başkasının evi ve arabası ilana verilemez mi? Yetki belgesiz ilan cezası ne kadar?

Sahibinden başkasının evi ve arabası ilana verilemez mi? Yetki belgesiz ilan cezası ne kadar?

Gayrimenkulde ve araç fiyatlarında ortaya çıkan fahiş fiyatların önüne geçilmesi için yeni tedbirler uygulamaya konuluyor. Bunlardan sonuncusu ise 1 Kasım 2023 Çarşamba günü uygulamaya geçecek. Buna göre başkasının ev ve arabasını ilana vermek için yetki belgesi istenecek ve kimlik doğrulaması yapılacak. Peki Sahibinden başkasının evi ve arabası ilana verilemez mi? Yetki belgesiz ilan cezası ne kadar?

Ekonomi

17.05.2024, 10:52

Gayrimenkul ve araç piyasasında son yıllarda büyük firyat artışları yaşandı. Araç stokçuları ve ilanlarda yapılan manüpilasyon araç fiyatlarının artmasına neden olmuştu. Araç ve konut piyasasına dair yeni tedbirler hayata geçti. Alınan önlemler meyvesini vermeye başladı ve fiyatlarda düşüş başladı. 1 Kasım'dan itibaren yeni bir uygulama hayata geçecek. Ev ve araba ilanı olan vatandaşlar ise Sahibinden başkasının evi ve arabası ilana verilemez mi? Yetki belgesiz ilan cezası ne kadar? sorularına yanıt aramaya başladı. 

Bakan Bayraktar duyurdu! Türkiye ile ABD arasında dev anlaşma imzalandı Bakan Bayraktar duyurdu! Türkiye ile ABD arasında dev anlaşma imzalandı Haberi Görüntüle

SAHİBİNDEN BAŞKASININ EVİ VE ARABASI İLANA VERİLEMEZ Mİ?

Ticaret Bakanlığı'nın yeni düzenlemesi ile gayrimenkul ve araç ilanları için yeni kurallar getirildi. Buna göre ilana koyacak kişinin ev ve araba ile ilgili bağlantısı ve yetki belgesi istenecek. Yeni düzenleme ile e-Devlet ve web tapu üzerinde ilanı doğrulayan belge bulunmadığı takdirde internet siteleri o ilanı yayınlamayacak. Aynı kural araç alım satımlarında da ruhsat ya da ikinci el satış yetki belgesi sorgulanarak uygulanacak.

2024 kurbanlık bağış fiyatları ne kadar, kaç TL? 2024 kurbanlık bağış fiyatları ne kadar, kaç TL? Haberi Görüntüle

KENDİSİNE AİT OLMAYAN EVİ VE ARACI İLANA VERMENİN CEZASI NE KADAR?

Yetki ya da doğrulama belgesi bulunmayan ilanların her birine 10 bin ile 100 bin lira arasında ceza kesilecek. Yeni uygulamanın piyasada fiyatların aşağı çekilmesini ve güven sağlaması bekleniyor. 

Şırnak Türkiye'nin petrol başkenti olacak! Gabar'daki petrol rezervinin 5 katı Kato Dağı'nda var! Şırnak Türkiye'nin petrol başkenti olacak! Gabar'daki petrol rezervinin 5 katı... Haberi Görüntüle

DAHA ÖNCEKİ İLANLARA CEZA VERİLİR Mİ?

Uzmanlar, 1 Kasım yani yönetmelik değişikliği öncesinde verilen ilanlara da dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0


Loading