Yandex Metrica

Orada palamutun tanesi 10 TL! Karadeniz'den protein fışkırıyor

Orada palamutun tanesi 10 TL! Karadeniz'den protein fışkırıyor

Karadeniz'de bazı bölgelerde palamutun tane fiyatı 10 liraya kadar düştü ancak İstanbul'da hâlâ 50 ila 80 lira arasında satılıyor.

Ekonomi

23.01.2024, 19:50

Karadeniz'de palamut bereketi yaşanıyor. Balık bolluğu deniz yüzeyinde bile kendini gösteriyor. İstanbul Boğazı çevresinde ve Karadeniz kıyılarında avlanan balıkçıların sosyal medya hesaplarından paylaştıkları görüntüler, Türkiye'nin palamut konusunda son yılların en bol sezonunu yaşadığını ortaya koyuyor. Ancak bu bolluk ne yazık ki fiyatlara yansımıyor. 

İstanbul'daki semt pazarlarıyla balıkçılarda orta boy palamutun tanesi 50 lira ile 80 lira arasında değişiyor. Sinop-Gerze'deki balıkçıların paylaştığı görseller ise İstanbul'daki vatandaşların yüreğini sızlattı.

Gerze Su Ürünleri Kooperatifi'nde palamutun tanesi 10 liradan satışa sunuldu. Ne var ki, Karadeniz'de avlanıp kasalara istiflenen bu balıklar önce İstanbul Balık Hâli, sonrasında da semt pazarları ve balıkçılara geldiğinde fiyatlar birdenbire 50, 60, 70 hatta 80 liraya yükseliyor.   

Gıdada komisyonculuğa isyan eden vatandaşlar deniz ürünlerinin devlet kurumları ve belediyeler kanalıyla satışa sunulması gerektiğini dile getiriyor. Eylül ve ekim ayı süresince devam etmesi gereken bolluğun fiyatlara ne zaman yansıyacağı bilinmiyor. 

Magnum dondurmaları neden toplanıyor? Magnum dondurmaları nerelerde, hangi ülkelerde toplanıyor? Magnum dondurmaları neden toplanıyor? Magnum dondurmaları nerelerde, hangi ülkelerde toplanıyor? Haberi Görüntüle

'KASALAMAKTAN YORULDUK'

Twitter'da İstanbul Balıkçısı hesabından paylaşımlar yapan bir balık avcısı, bugünlerde Karadeniz'de yaşanan bolluğu şöyle anlatıyor:

"Karadeniz'de o kadar çok palamut çıkıyor ki; çoğu balıkçının ayıklama ve kasalama yapmaktan ellerinde derin kesikler oluştu. Herkes çok yorgun. Uykusuzluk, yorgunluk, hepsi ekmek parası... Yaradan hepimize helal lokma yemeyi nasip etsin."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading