Yandex Metrica

Ödemeler öne çekildi: Kişi başına 7600 TL! Bayram öncesi hesaplarda olacak

Ödemeler öne çekildi: Kişi başına 7600 TL! Bayram öncesi hesaplarda olacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara ödenen evde bakım maaşı Ramazan Bayramı dolayısıyla hesaplara erkenden yatacak. Ödemeler normal şartlarda her ayın 15'inden sonra yapılıyor.

Ekonomi

30.03.2024, 20:38

İhtiyaç sahibi vatandaşlar, devletin yaptığı sosyal yardımlarla nefes alıyor. Bu yardımlardan yararlanabilmek için ise çeşitli kriterler var. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da yaptığı yardımlarla ihtiyaç sahibi vatandaşları destekliyor. 

BIST 100 güne yükselişle başladı! 25 Nisan hangi hisse senetleri yükselişte? BIST 100 güne yükselişle başladı! 25 Nisan hangi hisse senetleri... Haberi Görüntüle

50 FARKLI YARDIM YAPILIYOR

Bakanlık bünyesinde yer alan Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü, 50 farklı sosyal yardım programıyla vatandaşlara ulaşıyor. Bu sosyal yardımlarla dezavantajlı vatandaşlara ulaşılıyor ve destekler tabana yayılıyor. 

Bakanlık bünyesinde yapılan yardımlarda ilk kriter gelir şartı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yardım için hane içi ortalama aylık kişi başına düşen geliri dikkate alıyor. Hanedeki gelirler toplanıp kişi sayısına bölünüyor. Eğer ortaya çıkan rakam 5 bin 667 TL'yi geçmiyorsa o hane sosyal yardım ödemesi alabiliyor.

 

O ürüne çok büyük zam geldi! Almak isteyenler için yeni fiyat tarifesi açıklandı O ürüne çok büyük zam geldi! Almak isteyenler için yeni... Haberi Görüntüle

ÖDEMELER BAYRAM ÖNCESİ YAPILACAK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan yardımlardan biri de evde bakım maaşı verilerek yapılan yardım. Bu yardımlardan 1 milyona yakın kişi faydalanıyor. Bakıma muhtaç yakınlarının bakımlarını üstlenen kişilere bakanlık tarafından maddi destek sağlanıyor. Evde bakım maaşı aylık 7 bin 608 TL olarak yatıyor. Her ayın 15'inden sonra yapılan ödemeler ramazan Bayramı dolayısıyla bayram öncesi yatırılacak. 

İdris Kartal

TRHaber.com - Ekonomi


Loading