Yandex Metrica

Milyonlarca EYT'li bu haberi bekliyordu! Bu formülle onlarda emekli olabilecek

Milyonlarca EYT'li bu haberi bekliyordu! Bu formülle onlarda emekli olabilecek

Milyonlarca vatandaş EYT için yapılacak düzenlemeyi bekliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, EYT çalışmalarını sürdürüyor. Birkaç formül düşünülen EYT'de çalışmalar sona yaklaştı.

Ekonomi

23.01.2024, 19:36

Emekilikte Yaşa Takılanlar için çalışmalar devam ediyor. Asgari ücret ve ek gösterge düzenlemelerinin ardından gözler Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesine çevrildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda EYT çalışmaları için sona gelindi. 

EYT için farklı formüllerin masada olduğu biliniyor. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin'den konuyla ilgili bir açıklama geldi. 

Modellerden birinin yaşı esas aldığını belirten Zengin, "Belli bir yaşa gelmiş olanların emekli edilmesi. Primi esas alan model başka bir model olarak görüşülüyor. Örneğin 7200 gün ile 9000 gün prim ödeyenlerin emekli edileceği kamuoyunda konuşuluyor." ifadelerini kullandı.

Fahiş fiyatlara son! Bakanlık duyurdu: Yeni düzenleme geliyor Fahiş fiyatlara son! Bakanlık duyurdu: Yeni düzenleme geliyor Haberi Görüntüle

KESİNTİ MODELİ DE MASADA

Masadaki formüllerden biri de aylıklarda belirli bir oranda kesinti yapılması üzerine. Konuyla ilgili Tarkan Zengin, "Bir başka model ise indirgeme katsayısını esas alan model, ya da emekli maaşında belli bir miktar azalma yaparak... Diyelim ki kişi 5 yıl sonra emekli olacak, onu bugünden emekli ederek maaşında belli oranda düşüşler, yüzde 10, yüzde 15, yüzde 20 civarında bir düşüşle maaş bağlamak gibi modeller konuşuluyor." şeklinde konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading