Yandex Metrica

Mesut Hakkı Caşın'dan heyecanlandıran sözler: Hazır mısınız, yeni müjdeyi veriyorum

Mesut Hakkı Caşın'dan heyecanlandıran sözler: Hazır mısınız, yeni müjdeyi veriyorum

Türkiye son aylarda müjde üstüne verilen müjdelerle seviniyor. Akademisyen Mesut Hakkı Caşın, Türkiye'nin yer altı kaynaklarına ilişkin heyecanlandıran açıklamalarda bulundu.

Ekonomi

08.02.2024, 07:55

Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu üyesi Mesut Hakkı Caşın, Türkiye'nin enerjide yaptığı atılmaları canlı yayında anlattı ve bazı müjdelere değindi.

Türkiye'nin Karadeniz'de bulduğu doğal gaza değinen Mesut Hakkı Caşın, "Akdeniz'de bulacağız. Kim ne derse desin." dedi. 

2 Mayıs Ons altın fiyatı | Ons altın ne kadar oldu? FED'in faiz kararı ile ons altın düştü mü? 2 Mayıs Ons altın fiyatı | Ons altın ne kadar... Haberi Görüntüle

"HAKKIMIZI SÖKE SÖKE ALAZAĞIZ"

Türkiye'nin petrolü de doğal gazı da bulduğunu ve Doğu Akdeniz'deki hidrokarbon yataklarında da hakkı olduğunu kaydeden Mesut Hakkı Caşın, "Hakkımızı söke söke alacağız. Türkiye için 100 sene önce kurgulanan oyunla yine Türkiye'yi Akdeniz'deki gaz ve enerjiden mahrum etmek istiyorlar. 14 Mayıs akşamında tüm planlar ve terörü destekleyen partiler mağlup olacak." ifadelerini kullandı.

SON DAKİKA: Merkez Bankası yıl sonu dolar ve enflasyon beklentisini yükseltti! SON DAKİKA: Merkez Bankası yıl sonu dolar ve enflasyon beklentisini... Haberi Görüntüle

"BURADA BİR ŞEY YOK' DİYORLARDI"

Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılıktan kurtulmak için attığı adımları sıralayan Caşın, "Türk aklı var. Biz aydınlık yarınlara gireceğiz. Türkiye'nin şu an 5 tane petrol ve doğalgaz arama gemisi var. Önceden ne oluyordu? Parayı veriyorduk, bize 'burada bir şey yok' deyip gidiyorlardı. Ama şimdi durum değişti. Bize 60 senedir verilmeyen nükleer enerji Putin ile anlaşılarak bozuldu. Türkiye yüzde 10 gazını Karadeniz'de buldu. Müjdeyi veriyorum.Hazır mısınız? Türkiye ileride 5 nükleer santrale sahip olacak. İleri teknolojide 5. nesil nükleer santrallerle karbondioksit emisyonu düşük, yeşil enerjiye hizmet veren nükleer santralleri bor ve toryum ile kullanacağız. Türkiye dünyada birinci, toryumda ise üçüncü sıradayız. Türkiye enerjide devrimi yakalamış durumdadır" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading