Yandex Metrica

Merkez Bankası'ndan olağanüstü faiz artışı! Dolar ve altın ve vadeli mevduat için kazanç zamanı

Merkez Bankası'ndan olağanüstü faiz artışı! Dolar ve altın ve vadeli mevduat için kazanç zamanı

Chicago Fed Başkanı Evans, ABD'nin belini büken enflasyon ile mücadele edilebilmesi için bu yıl 7 kez faiz artışı yapılabileceğini söyledi. 

Ekonomi

23.01.2024, 19:04

ABD Merkez Bankası'ndan şahin açıklamalar gelmeye devam ediyor. Fed Chicago Başkanı Charles Evans, yüksek enflasyon oranı ile mücadele etmek ve doların değerini korumak için bu yıl 7 kez faiz artırımı yapılabileceğini söyledi.

Elinde dolar olan dikkat! Dev bankadan TL açıklaması geldi: Türk Lirası değer kazanacak, dolar çakılacak! Elinde dolar olan dikkat! Dev bankadan TL açıklaması geldi: Türk... Haberi Görüntüle

2023'TE 3 FAİZ ARTIŞI OLABİLİR

Chicago Fed Başkanı Evans 2022’de yüksek enflasyonla mücadele etmek amacıyla 7 kez 25’er baz puanlık faiz artışı beklediğini, 2023’te de 3 faiz artışı daha olabileceğini belirtti.

Evans bir etkinlikte yaptığı konuşmada temkinli adımlar atılması gerektiğini ifade ederek “bugün yaşanan belirsizlikler göz önüne alındığında yaşanacak gelişmeler tahminlerimin değişmesine neden olabilir.” değerlendirmesini yaptı.

Fed bu ayki toplantısında 3 yıl sonra ilk kez faiz artırımı yapmıştı. Fed yetkilileri daha da sıkılaşan istihdam piyasası ve enflasyonun 40 yılı zirvesinde seyretmesi nedeniyle daha hızlı faiz artışı olabileceğine dair açıklamalarda bulunuyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading