Yandex Metrica

Sitede Ara

Meriç Köyatası kötü haberi duyurdu! Haziran ayında dolar bakın kaç TL olacak

Meriç Köyatası kötü haberi duyurdu! Haziran ayında dolar bakın kaç TL olacak

Ekonomist Meriç Köyatası, vatandaşı korkuya sürüklemeye devam ediyor. Köyatası dolar ile ilgili yeni tahmininde haziran ayında 21-22 TL'lerin görüleceğini iddia etti.

Ekonomi

29.02.2024, 02:26

Hiçbir tahmini tutmayan ekonomist Meriç Köyatası, yeni tahminleriyle vatandaşı korkuya itmeye devam ediyor. 

Köyatası vatandaşı korkutan açıklamasında, "Öncelikle Dolarda bir arz- talep meselesi var. Evet arz- talep meselesine baktığımızda talep fazla o yüzden zaten artacak. Onun dışında belirli dönemlerde birebir uyum olmasa bile belirli gecikmede olsa Dolar- Enflasyon arasında bir ilişki var. Fiyatların doğru oluşabilmesi için ihracatçı kar etsin sanayici kar etsin işini devam ettirebilsin diye enflasyon ve döviz kuru arasındaki o ilişki bir süre sonra kendini dengeliyor" diye konuştu. 

Kelepir arsa! Kiradan daha ucuza geliyor: Milli Emlak duyurdu Kelepir arsa! Kiradan daha ucuza geliyor: Milli Emlak duyurdu Haberi Görüntüle

'18 TL YAKLAŞIYOR'

Köyatası açıklamasına, "Dolarda 18 lira ilk etapta yaklaşıyor. Eğer 12 aylık sürece bakarsak yüzde 90 artmış dolar. TÜİK'in üretici fiyatları da yüzde 122, ENAG'ın ise yüzde 157 daha dehşet o zaman Amerika'daki yüzde 8.5 luk enflasyon bu rakamlara göre baktığımızda geleceği nokta 17.10 bu TÜİK üretici fiyatlarıyla. Şimdi bu arz-talep kısmı olmadan enflasyona göre kendisini düzeltme kısmında. İşin içine arz kısmını koyarsan yani Türkiye'nin döviz talebi var ve bu talep karşılanamıyor." dedi. 

Uzmanların ve bankaların tahminleri şaşırttı: Gram altın 3.500 TL olacak! Uzmanların ve bankaların tahminleri şaşırttı: Gram altın 3.500 TL olacak! Haberi Görüntüle

'DOLAR 21-22 TL OLACAK'

Köyatası sözlerine dolarda yeni beklentisini de ekledi: "Türkiye'nin bu beklentilerini de alırsak; kısa vadede yani bu 30-40 gün arası Dolarda 21-22 TL'yi görürüz çünkü enflasyon daha hızlı artıyor daha da artmaya devam edecek." 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading