Yandex Metrica

Maden işçilerinin ailelerine dev destek! Borçlar silinecek koşulsuz aylık bağlanacak

Maden işçilerinin ailelerine dev destek! Borçlar silinecek koşulsuz aylık bağlanacak

Hükümetten madenci ailelerine büyük destek geliyor. Hayatını kaybeden maden işçilerinin ailelerine hiçbir koşul aranmaksızın ölüm aylığı bağlanacak, prim borçlarının tamamı silinecek. Öte yandan hayatını kaybedenlerin yakınlarına bir kişilik istihdam hakkı tanınacak.

Ekonomi

23.01.2024, 20:00

Geçtiğimiz günlerde Bartın'da meydana gelen maden faciası sonrası 41 işçi şehit düşerken Türkiye'nin yüreği yandı. 41 kişiye mezar olan maden faciası sonrası önemli bir adım atıldı. Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen önergeyle madenci yakınlarına desteğin kapsamı genişledi, 2003 öncesi, 2014 sonrası sınırlaması da kaldırıldı.

Yıl sonu dolar beklentisi ne oldu 2024? TCMB yıl sonu dolar beklentisi ne? Yıl sonu dolar beklentisi ne oldu 2024? TCMB yıl sonu... Haberi Görüntüle

KOŞULSUZ ÖLÜM AYLIĞI BAĞLANACAK

Sınırlamanın kaldırılmasının ardından desteklerden Haziran 2003 ve Mayıs 2014 tarihleri arasındaki kazalarda hayatını kaybeden madencilerin aileleri de yararlanacak. Düzenlemeye göre, kömür ve linyit madenlerinin yeraltı işlerinde meydana gelen iş kazası sonucunda ölen madencilerin ailelerine, hiçbir koşul aranmaksızın ölüm aylığı bağlanacak.

Çocuk sahibi her vatandaşa 3600 TL devlet desteği: Son başvuru tarihi 30 Nisan! Çocuk sahibi her vatandaşa 3600 TL devlet desteği: Son başvuru... Haberi Görüntüle

PRİM BORÇLARI SİLİNECEK

Yapılan düzenlemeyle madencilerin SGK'ya olan prim borçları da silinecek. Yürürlükteki düzenlemede çocuklarından anne babaya ölüm aylığı için her türlü kazanç ve irattan elde edilen gelirin asgari ücretin net tutarından daha az olması, SGK'dan aylık, gelir bağlanmaması gerekiyor. Artık bu kurallar uygulanmayacak. Hem ölüm aylığı, hem ölüm geliri bağlananlar yüksek olanın tamamını, düşük olanın yarısını alacak.

SGK'dan ek ödeme alma fırsatını kaçırmayın: 8240 TL sosyal yardım ödemesi başvuruları başladı SGK'dan ek ödeme alma fırsatını kaçırmayın: 8240 TL sosyal yardım... Haberi Görüntüle

YAZILI BAŞVURU ŞART

Madenci yakınlarının yasa değişikliğinden yararlanarak ölüm aylığı bağlatabilmesi için Sosyal Güvenlik Kurumu'na yazılı talepte bulunmaları mecburi. Talepte bulunanlara gelir ve aylık bağlanacak.  

Hastanelere personel alımı yapılacak: Ebe, hemşire, temizlik görevlisi ve güvenlik görevlisi iş ilanları yayımlandı! Başvuru şartları neler? Hastanelere personel alımı yapılacak: Ebe, hemşire, temizlik görevlisi ve güvenlik... Haberi Görüntüle

KAMUDA İŞÇİ OLARAK İSTİHDAM EDİLECEK

Öte yandan hayatını kaybedenlerin yakınlarına bir kişilik istihdam hakkı tanınacak. Ölen kişinin yakınlarından biri kamuda sürekli işçi olarak istihdam edilecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading