Yandex Metrica

Kuyumcu musun kahin mi? İslam Memiş dolar tahmini yapıp erken seçimi işaret etti

Kuyumcu musun kahin mi? İslam Memiş dolar tahmini yapıp erken seçimi işaret etti

Yaptığı 'dolar çökecek' tahminiyle birlikte piyasaların ilgisini çeken ve altın ile dolara yönelik analizleriyle çok konuşulan isimlerden biri olan İslam Memiş, bu sefer çok farklı bir değerlendirmede bulundu. Memiş, Mayıs ayının kritik bir süreci başlatacağını söyleyerek uzmanı olmadığı bir konuda tahmin yaptı ve Haziran ayında erken seçim kararı alınacağını vurguladı. Memiş, bu tahminiyle tepkileri üzerine çekti.

Ekonomi

23.01.2024, 19:07

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, piyasalara yönelik tahminleriyle gündem olmaya devam ediyor. Mayıs ayından itibaren para piyasalarında gerginlik olacağını söyleyen Memiş, 'Mayıs ayında dışarıya odaklanacağımız, dış etkenlerden olumsuz yönde etkileneceğimiz, küresel fırtına ile beraber kısa vadeli bocalayabileceğimizi belirtmek isterim.' ifadesini kullandı.

İslam Memiş, ayrıca uzmanı olmadığı siyaset konusunda da fikir belirtip, Haziran ayında erken seçim kararı alınacağını söyledi.

İslam Memiş'in konuya ilişkin yazısı şu şekilde:

"Mayıs-Haziran fırtınası, beraberinde yeni fırsatlar da sunabilir. Ondan sebep iç gelişmeler, aslında yılın 3. çeyreği için bize yeni mesajlar sunacak!

Bakan Şimşek: Yatırımcılardan Türkiye'ye çok güçlü bir ilgi var Bakan Şimşek: Yatırımcılardan Türkiye'ye çok güçlü bir ilgi var Haberi Görüntüle

'DOLAR KURU MAYIS'TA 15 BANDINDA OLACAK'

Dolar/TL kurunda Mayıs’ta 15-15,50 lira aralığını öngördüğümü önceden belirttim. Hal böyle olunca altın-gümüş gibi değerli metallerin gram bazındaki yükselişi kaçınılmaz olur. Mesela gram altın 960-980 lira aralığı, gümüş gram 12-12,50 lira aralığı.

Dünya Bankası o tarihi işaret etti: Gram altın, çeyrek altın rekor için gün sayıyor! Dünya Bankası o tarihi işaret etti: Gram altın, çeyrek altın... Haberi Görüntüle

PİYASALAR TERS KÖŞE YAPABİLİR

Tam bu esnada herkes “Bu işin dönüşü yok, artık gerilemez, yandık, bittik” derken aşağı yönlü tam ters dönüşe hazırlıklı olmak gerek. Yani, dolar/TL kurunda tekrar 13,80 lira gibi bir seviye. Sağ gösterip, soldan vurma taktiği uygulansa da aslında önceden sonuç görülebilir.

Üçe katlayacak! Dolar o tarihte rekora gidecek Üçe katlayacak! Dolar o tarihte rekora gidecek Haberi Görüntüle

DIŞ POLİTİKADA NORMALLEŞME SICAK PARA HABERCİSİ

Mesela; Mart-Nisan ayında çoğu ülke liderlerinin Türkiye ziyareti, aramızın açık olduğu ülkeler ile yeniden barışmak, dış politikada normalleşme süreci aslında SICAK PARA akışının habercisi. Uzun vade mi, kalıcı mı, geçici mi, işe yarar mı vs kısmı tartışılır. Orası ayrı. Benim beklediğim SICAK PARAYI iç piyasaya salacaklarına inanıyorum.

Rus iş adamlarının şu an Türkiye’de kaldığını, nakit ile beraber Türkiye’de beklemeyi tercih ettiklerini sanırım unutmasınız. Canlı ve sıcacık nakit paralar. Suudi Arabistan’dan gelecek nakitleri daha hesaba katmıyorum bile."

Aman dikkat! Hatice Kolcak'tan Aman dikkat! Hatice Kolcak'tan "bunu sakın yapmayın" uyarısı: Altın alırken... Haberi Görüntüle

'KABİNE DEĞİŞECEBİLİR'

İslam Memiş, bütün bu tahminlerinin ardından Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde ciddi değişimler olacağını ve Haziran ayında erken seçim kararı alınacağını söyledi.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading